REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Somalio vyriausybė šeštadienį pranešė, kad 12 islamistų grupuotės „al Shebab“ kovotojų žuvo ankstesnį vakarą, atakuodami du smarkiai įtvirtintus viešbučius sostinėje Mogadiše.

Somalio vyriausybė šeštadienį pranešė, kad 12 islamistų grupuotės „al Shebab“ kovotojų žuvo ankstesnį vakarą, atakuodami du smarkiai įtvirtintus viešbučius sostinėje Mogadiše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus saugumo ministras Abdirasakas Omaras Mohamedas sakė žurnalistams, kad per koordinuotus mirtininkų smūgius „žuvo tik jie (kovotojai)“.

REKLAMA

„Smurtiniai elementai atakavo viešbučius „Weheliye“ ir „Siyaad“, siekdami sutrikdyti žmonėms (musulmonų šventojo Ramadano mėnesio) pasninko nutraukimo ramybę. Septyni užpuolikai atakavo viešbutį „Weheliye“, dar penki – viešbutį „Siyaad“; visi jie buvo nukauti“, – nurodė jis.

Tačiau Jungtinių Tautų specialiojo atstovo Somalyje Nikolo Kėjaus pranešime sakoma, kad per tuos reidus „žuvo ir buvo sužeistų civilių, saugumo pajėgų narių, AMISOM (Afrikos Sąjungos misijos) karių ir vyriausybės pareigūnų“.

REKLAMA
REKLAMA

Saugumo šaltiniai penktadienio vakarą sakė, kad žuvo bent penki žmonės, o įvykių liudininkai tvirtino, kad sužeista mažiausiai 12 žmonių. Tą patį vakarą buvo apšaudytas iš minosvaidžių buvęs pagrindinis Mogadišo futbolo stadionas, kuris dabar yra pagrindinė Afrikos Sąjungos karių bazė.

Atakų taikiniais tapę viešbučiai yra smarkiai įtvirtinti ir budriai saugomi. Juose dažnai apsistoja įstatymų leidėjai, dirbantys netoliese parlamente, taip pat vyriausybės darbuotojai ir verslininkai.

„Al Shebab“ kovotojai ne kartą buvo surengę atakų tame rajone; tinklalapiuose, susijusiuose su šia grupuote, palaikančia ryšius su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, sakoma, kad islamistai prisiėmė atsakomybę už minėtų viešbučių puolimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį paryčiais Mogadiše buvo ramu, gatve, prie kurios yra atakuoti viešbučiai, važinėja automobiliai. Tačiau ten pat riogso sudeginti automobiliai, kabo nutraukti elektros ir telefono laidai; gatvė padengta dulkių sluoksniu, mėtosi nulūžusios medžių šakos.

Somalio gynybos ministras Abdukadir Sheikas Ali Dini (Abukadyras Šeikas Alis Dinis) sakė, kad „al Shebab“ bus įveiktas.

„Raginame somaliečius tėvus neleisti teroristams klaidinti jų vaikų. Užtikriname jus, kad mūsų saugumo pajėgos, padedamos liaudies, lieka pasiryžusios įveikti smurtaujančius elementus“, – jis sakė žurnalistams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų