REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Šarvuotis „Boxer“ (nuotr. Gamintojo)

Lietuva iš Vokietijos ketina pirkti šarvuočius „Boxer“, ketvirtadienį pranešė kariuomenės atstovas.

6

Lietuva iš Vokietijos ketina pirkti šarvuočius „Boxer“, ketvirtadienį pranešė kariuomenės atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkti „Boxer“ šarvuočiai. Siūlysime Valstybės gynimo tarybai pasirašyti sutartį“, - BNS sakė kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Mindaugas Neimontas.

REKLAMA

Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovai savo ruožtu pranešė, kad dėl konkrečių kontraktų šalies vadovė nešauks Valstybės gynimo tarybos, kuri pagal Konstituciją svarsto ir koordinuoja svarbiausius gynybos klausimus.

„Ginkluotės ir technikos įsigijimo gairėms Valstybės gynimo taryba jau yra pritarusi balandžio mėnesį. Dėl konkrečių įsigijimo kontraktų Valstybės gynimo taryba šaukiama nebus“, - BNS informavo prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Informacija apie šarvuočių kiekį ir kainą kol kas nepaskelbta. Naujienų portalas lrytas.lt rašo, kad pėstininkų kovos mašinos bus perkamos iš Vokietijos gynybos koncerno „Krauss-Maffei Wegmann“.

Tai būtų jau antras didelis Lietuvos karinis pirkinys iš Vokietijos. Lietuvos krašto apsaugos ministerija gegužę pranešė sutarusi su Vokietija dėl šešiolikos savaeigių haubicų „Pzh2000“ pirkimo.

Ministras: sprendimas dėl šarvuočių dar nepriimtas

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ketvirtadienį pareiškė, kad sprendimas dėl šarvuočių įsigijimo dar nėra priimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ministras sakė praėjus kelioms valandoms po to, kai žiniasklaidoje paskelbta kariuomenės vado pozicija, jog siūloma pirkti vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Boxer“.

„Kol kas joks sprendimas nėra priimtas“, - žurnalistams sakė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų