REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikimasi susidėrėti dėl mažesnio pabėgėlių skaičiaus

Ketvirtadienį Liuksemburge Vidaus reikalų taryboje prasidės derybos dėl pabėgėlių iš Šiaurės Afrikos paskirstymo Europos Sąjungos (ES) šalims. Lietuvai derybose atstovausiantis vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius sako, kad mūsų šalis negali sutikti su ankstesniu siūlymu priimti 710 pabėgėlių, nes neturi reikiamų pajėgumų. Koks konkrečiai pabėgėlių skaičius teks Lietuvai, kol kas pasakyti sunku:

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva gali pagelbėti žmonėms, bėgantiems nuo karo ir kovojantiems už savo gyvybę, tačiau tikrai negali pritarti Komisijos siūlomam skaičiui 710, kadangi mes fiziškai neturime infrastruktūros tokiam skaičiui žmonių. Mūsų tikslas taryboje – susidėrėti dėl gerokai mažesnio skaičiaus, dėl atrankos sąlygų bei lankstensio finansavimo iš migracijos, emigracijos ir prieglobsčio fondo“, - kalbėjo E. Jankevičius.

REKLAMA

Jo žiniomis, labai atkakli Lietuvos pozicija Europos vadovų taryboje veda prie palankesnio susitarimo Lietuvai dėl pabėgėlio skaičiaus:

„Todėl pirmininkaujanti šalis pateikė kitokią formulę. Skaičiuojama pagal kitokią formulę, ir Lietuvai tie skaičiai bus palankesni. Tas 250 skaičius buvo toks politinis parodymas, kad Lietuva gali prisidėti“, - sakė E. Jankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų