REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žemaitijos ralį“ penkiskart laimėjęs Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko tandemas, artėdamas Lietuvos ralio čempionato pusiaukelės link, šio sezono tikslų nekoreguoja. Pagrindiniu „Juta Racing“ komandos ekipažo siekiu išlieka čempionų titulas. Kelmėje pirmi startuosiantys kauniečiai prognozuoja atkaklią ir intriguojančią kovą.

„Žemaitijos ralį“ penkiskart laimėjęs Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko tandemas, artėdamas Lietuvos ralio čempionato pusiaukelės link, šio sezono tikslų nekoreguoja. Pagrindiniu „Juta Racing“ komandos ekipažo siekiu išlieka čempionų titulas. Kelmėje pirmi startuosiantys kauniečiai prognozuoja atkaklią ir intriguojančią kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo ketvirtadienio vakaro Kelmės apylinkėse zujantys lenktynininkai jau susipažino su dalimi jų laukiančios ralio „Žemaitija – 2015“ trasos. Penktadienį iki popietės ekipažai išbandys likusius greičio ruožus, o vakare stos į starto rikiuotę. Pirmą varžybų dieną dalyviai turės įveikti tris greičio ruožus (beveik 50 km) iš visų devynių, kurių bendras ilgis siekia 130 km.

REKLAMA

Šiuo metu Lietuvos ralio čempionate pirmaujantis V. Švedas jau po pirmosios akistatos su būsima trasa turėjo sukaupęs nemažai įspūdžių: „Kai kurios greičio ruožų vietos labai gerai pažįstamos, besikartojančios metai iš metų ir tapusios šio ralio vizitine kortele. Jos labai greitos, su tramplinais, keliančiais automobilį į orą. Tačiau yra ir visiškai naujų kelių, jungiančių tas žinomas trasos dalis. Vietomis miško keliukai tokie siauri, kad dviem automobiliams prasilenkti nėra jokių šansų. Tai pareikalaus ypatingai tikslaus stenogramos susirašymo ir preciziško važiavimo, nes vos metras į šalį – ir tu jau už trasos ribų.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak lenktynininko, pirmą varžybų dieną didžioji dalis trasos turės būti įveikta penkta pavara ir neatleidžiant akceleratoriaus pedalo. Dalyviams teks gerai pamatuoti savo rizikos laipsnį ir pagalvoti apie technikos tausojimą, nes visus penktadienio greičio ruožus jie važiuos be įprastos mechanikų pagalbos.

Tik prieš trečią rungtį lauks trumpas servisas, kurio metu lenktynininkai galės pasikeisti ratus. Per šią pertrauką sportininkai taip pat užsidės papildomas šviesas, mat trečiasis greičio ruožas prasidės jau sutemus. Ralio aistruolius ypač žavintis naktinis važiavimas, kuomet piloto matomumo lauką apibrėžia tik žibintų galingumas, neabejotinai taps rimtu išbandymu visiems dalyviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po žiemos ralio tai bus pirmas naktinis greičio ruožas šiemet ant žvyro dangos. Tamsa įneš tam tikrų korekcijų. Bus šis tas naujo ir sudėtingesnio nei įprastai, bet mūsų automobilio žibintai sureguliuoti ir šviečia tikrai gerai, tad didesnių problemų neturėtų kilti“, – nekantriai laukdamas starto savuoju „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliu sakė V. Švedas.

Kaip ir prieš dvi savaites vykusiame „Utenos ralyje“, taip ir Žemaitijoje V. Švedas su Ž. Sakalausku į startą pajudės pirmi. Lietuvos ralio čempionate po trijų etapų lyderiaujantys kauniečiai tokią „privilegiją“ vertina dvejopai. Anot V. Švedo, pirmas starto numeris leis važiuoti dar „neišartais“ keliais, bet tuo pačiu teks „valyti“ trasą iš paskos startuosiantiems varžovams: „Mums bus kiek slidžiau, bet trasos žinojimas ir sklandus darbas su šturmanu turėtų tai atpirkti.“

REKLAMA

Iki šiol V. Švedas su Ž. Sakalausku „Žemaitijos“ (anksčiau – „Saulės“) ralius yra laimėję 2009, 2010, 2011, 2013 ir 2014 metais. Tai daugiausia pergalių šiose lenktynėse pelnęs ekipažas. Šįkart jiedu norėtų savo asmeninį rekordą dar pagerinti, tačiau šio siekio nelaiko pagrindiniu prioritetu.

„Pergalės skonis lentktynėse visada yra ypatingas, todėl norisi jį pajusti vėl ir vėl. Vis dėlto, užbėgant įvykiams už akių, turiu pabrėžti, kad šiemet mūsų ekipažo pagrindinis tikslas – susigrąžinti Lietuvos čempionų vardą. Stengsimės išsaugoti dabar turimas lyderių pozicijas ir neleisti priartėti kitiems varžovams. Kiekvienos mūsų nebaigtos lenktynės gerokai sujauktų planus, tad bandysime tokių netikėtumų vengti, – strateguoja V. Švedas. – Matysime, kaip viskas klostysis varžybų metu ir pagal tai spręsime, ar turime žūtbūt laimėti, ar geriau be didesnės rizikos pasiekti finišą ir papildyti savo taškų kraitį.“

Ralio „Žemaitija – 2015“ startas penktadienį 19.30 val. bus paskelbtas prie Kelmės kultūros centro. Lenktynių dalyviai pirmame greičio ruože Kražių apylinkėse pasirodys nuo 20.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų