REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmeninėmis atskiro starto lenktynėmis kovas pirmose Europos žaidynėse pradėję Lietuvos dviratininkai po finišo Bilhabo paplūdymyje buvo skirtingos nuotaikos.

Asmeninėmis atskiro starto lenktynėmis kovas pirmose Europos žaidynėse pradėję Lietuvos dviratininkai po finišo Bilhabo paplūdymyje buvo skirtingos nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesu patenkinta. Būčiau patenkinta, jei būčiau patekusi į dešimtuką“, - tikino 26 metų Aušrinė Trebaitė.

REKLAMA

Praėjusių metų Lietuvos asmeninių ir grupinių lenktynių čempionė Europos žaidynėse užėmė 18-ąją vietą tarp 30 sportininkių. Lietuvė 25,8 km distanciją Kaspijos pakrante numynė per 35 min. 38,19 sek. Čempione tapusios olandės Ellen Van Dijk rezultatas - 32 min. 26,87 sek.

Bet A.Trebaitė dėl, jos nuomone, nesėkmingo pasirodymo nepuolė kaltinti galingo vėjo, stipriais gūsiais talžiusio trasa važiuojančius dviratininkus: „Tokios sąlygos buvo visoms. Vėjo gūsių pasitaikė, bet jie nekėlė problemų.“

REKLAMA
REKLAMA

I. Konovalovas, vos įveikęs vyrų lenktynėms skirtą 51,6 km trasą, nuskubėjo prie jūros ir paniro į gaivią Kaspiją, banguojančią vos už keliasdešimt metrų nuo asmeninių lenktynių starto ir finišo zonos.

Dar nežinodamas, kelintą vietą užėmė, 29 metų sportininkas teigė, jog būtų patenkintas patekęs tarp 20-ties greičiausiųjų. Jo noras išsipildė su kaupu - 1 val. 2 min. 44,62 sek. rezultatas garantavo 12-ąją vietą tarp 39 finišą pasiekusių dviratininkų. Panevėžietis iš anksto teisingai atspėjo ir nugalėtoją - kaip ir sakė I.Konovalovas, Europos žaidynių auksas įteiktas Baltarusijos dviračių sporto žvaigždei Vasiliui Kirijenkai. Šių metų „Giro d’Italia“ lenktynėse vieną etapą laimėjęs baltarusis finišavo per 59 min. 36,03 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas vyko pagal planą, jokių netikėtumų nebuvo. Žemėlapyje trasa atrodo labai nuobodi. Bet dėl vėjo nuobodu nebuvo. Visą laiką pūtė šoninis vėjas, jį kartais užstodavo šalia trasos esančios sienos. Nereikėjo, kaip dažnai būną, į vieną pusę minti prieš vėją, o atgal skristi pavėjui. Čia buvo įdomiau. Tik ta 50 km distancija labai nuobodi. Numini 20 km, jau sunku, o čia dar 30 km likę“, - įspūdžiais dalinosi I.Konovalovas.

Iš Bilhabo paplūdimio Europos žaidynių dviračių sporto varžybos keliasi į Baku centrą. Ten vyks grupinės lenktynės. Moterys šeštadienį įveiks 120,7 km, o vyrai sekmadienį rungsis 215,8 km ilgio trasoje.

REKLAMA

Lietuviai su grupinėmis lenktynėmis sieja didesnes viltis, nei su asmeninėmis.

Moterų varžybose kartu su A.Trebaite startuos ir šiandien 29-ąjį gimtadienį švenčianti Daiva Tušlaitė. Vyrų varžybose Lietuvos garbę gins I.Konovalovas, Evaldas Šiškevičius ir Žydrūnas Savickas.

„Mūsų komanda labai gera, visi šiuo metu esame geros sportinės formos. Žinoma, grupinės lenktynės - ir laimės dalykas. Bet kai startuoji trise, turi daugiau galimybių ištraukti laimingą loterijos bilietą“, - teigė I.Konovalo

vas, prieš mėnesį Prancūzijoje triumfavęs prestižinėse daugiadienėse lenktynėse „4 Jours de Dunkerque.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų