REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Absolventai, siekiantys įgyti magistro laipsnį užsienyje, jau gali naudotis paskolomis pagal programos „Erasmus+“ paskolų garantijų sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Programos „Erasmus+“ magistrantūros paskolų garantijų sistemą šiais metais ėmėsi įgyvendinti Europos Komisija ir EIF (Europos investicijų fondas), paskelbę konkursą norintiems dalyvauti bankams. Šiai iniciatyvai iš programos „Erasmus+“ biudžeto bus skirta per 500 mln. EUR, kurie padės sutelkti iki 3 mlrd. EUR vertės paskolų gabiems Europos jaunuoliams. Ja siekiama paremti iš viso 200 000 studentų, norinčių įgyti magistro laipsnį užsienyje.

REKLAMA

Pagal šią sistemą studentai gali gauti iki 12 000 EUR vienerių metų magistrantūros studijoms ir iki 18 000 EUR dvejų metų magistrantūros studijoms. Europos Komisija užtikrino, kad paskolos būtų teikiamos palankiomis sąlygomis. Pavyzdžiui, iš studentų arba jų tėvų nereikalaujama užstato, siūloma palanki palūkanų norma ir suteikiama galimybė atidėti paskolos grąžinimą. Daugiau informacijos pateikiama programos „Erasmus+“ paskolų magistrantūros studijoms svetainėje ir „MicroBank“ svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol visi studentai, gaunantys programos „Erasmus+“ stipendiją arba paskolą, galės naudotis ir „Erasmus+“ studentų ir absolventų asociacijos (ESAA), kuri bus pristatyta birželio 12 d. Briuselyje vyksiančiame renginyje, patarimais ir parama.

Naujoji asociacija, kuri iki 2020 m. atstovaus daugiau kaip 3 mln. programos „Erasmus+“ studentų, į vieną sujungs keturias dabar veikiančias asociacijas ir jų tinklus (programos „Erasmus Mundus“ studentų ir absolventų asociaciją, programos „Erasmus“ studentų tinklą, asociaciją „garagErasmus“ ir tinklą „OCEANS“).

Parengta pagal portalo „Pažink Europą“ informaciją.

Sekite Kryptis karjerai naujienas Facebook paskyroje!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų