REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ilgokos pertraukos rimčiau driokstelėjo du įvarčius pelnęs Ričardas Beniušis, o veterano vedama Pakruojo „Kruoja“ sužaidė geriausias sezono rungtynes ir atėmė taškus iš čempiono.

Po ilgokos pertraukos rimčiau driokstelėjo du įvarčius pelnęs Ričardas Beniušis, o veterano vedama Pakruojo „Kruoja“ sužaidė geriausias sezono rungtynes ir atėmė taškus iš čempiono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šešioliktojo „SMScredit.lt A lygos“ turo akistatoje Vilniaus „Žalgiriui“ išvykoje nepavyko palaužti garbingai kovojusių šeimininkų, dvikova po atkaklios kovos baigėsi rezultatu 2:2. Tai buvo pirmos vilniečių lygiosios šiame sezone.

REKLAMA

Pakruojiečiai nuo pat rungtynių pradžios neužsidarė savo aikštės pusėje ir nevengė atakuoti. Dešiniuoju kraštu prasiveržęs Diarra Boubakary perdavė kamuolį link Aivaro Bagočiaus, kuris vienu lietimu smūgiavo virš vartų.

Netrukus meistriškumą teko rodyti „Kruojos“ vartininkui Martynui Matuzui. Mantas Kuklys ir Andro Švrljuga apsikeitė tiksliais perdavimais, o atakos smaigalyje atsidūręs kroatas privertė rimtai paplušėti šeimininkų vartų sargą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pakiliai rungtyniavę vicečempionai 15-ąją minutę buvo aplieti šaltu vandeniu. Donatas Strockis išmušė kamuolį toliau savo vartų, bet šis atšoko tiesiai M.Kukliui, kuris vienu lietimu smūgiavo nepriekaištingai.

Svečiai galėjo padvigubinti rezultatą, bet Linas Pilibaitis iš dėkingos padėties mušė visai šalia vartų. „Kruojos“ vairininkui Aidui Dambrauskui jau pirmojo kėlinio viduryje teko atlikti priverstinį keitimą: neblogai atrodžiusį, bet susižeidusį Diarra Boubakary pakeitė traumą išsigydęs Tautvydas Eliošius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šeimininkų prasto žaidimo baudos aikštelėje L.Pilibaitis turėjo progą smūgiui, bet kaire koja muštas kamuolys skriejo visai šalia tolimojo vartų kampo. Pakruojiečiai kėlinio pabaigoje perėmė iniciatyvą ir 43-ąją minutę išlygino rezultatą. Darius Jankauskas puikiai pakėlė kampinį, o aukštai pašokęs R.Beniušis tiksliai smūgiavo galva.

Per pertrauką „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas atliko du keitimus, kurie sustiprino svečių atakas.  Net du kartus įspūdingai savo komandą nuo įvarčio gelbėjo M.Matuzas. Pirmame epizode vartininkas atrėmė Semiro Kerlos smūgį, o po kelių minučių sugavo kamuolį, kai iš arti galva stipriai mušė M.Kuklys.

REKLAMA

62-ąją minutę „Kruoja“ sulaukė savo šanso. Žalgirietis baudos aikštelėje sužaidė ranka, tad teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Prie atžymos stojo R.Beniušis, kuris užtikrintai pergudravo Armantą Vitkauską.

Vis dėlto 66-ąją minutę šeimininkai buvo priversti traukti kamuolį iš vartų tinklo. L.Pilibaitis įsiveržė į baudos aikštelę ir savo proga pasinaudojo. Tai buvo devintasis futbolininko įvartis šiame „SMScredit.lt A lygos" sezone.

Po kelių akimirkų „Kruoją“ lydėjo labai didelė sėkmė. M.Kuklio smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos galva išmušė D.Strockis, o nuo Egidijaus Vaitkūno bandymo šeimininkus išgelbėjo tik virpstas.

REKLAMA

Akistatos pabaigoje kunkuliavo emocijos, tačiau „Žalgiris“ pergalingo įvarčio nepasiekė. Du kartus arti tikslo buvo M.Kuklys, bet abu saugo smūgiai skriejo pro šalį. 

Pakruojo „Kruoja“ – Vilniaus „Žalgiris“ 2:2 (1:1)

„Kruoja“: M.Matuzas, A.Skroblas, H.Crisanas, V.Pocevičius, D.Strockis, D.Boubakary (24 min. T.Eliošius), Edelino, D.Jankauskas, T.Salamanavičius, A.Bagočius, R.Beniušis.

„Žalgiris”: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas (46 min. E.Vaitkūnas), A.Jankauskas, A.Jedigarianas (46 min. D.Šemberas), S.Kerla, A.Švrljuga, J.Kendyšas, M.Kuklys, L.Pilibaitis, J.Wilkas (66 min. K.Andreou), Elivelto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvarčiai: R.Beniušis (43, iš 11 metrų baudinio – 62) ; M.Kuklys (15), L.Pilibaitis (66)

Geltonos kortelės: D.Jankauskas (77), T.Eliošius (78) ; J.Kendyšas (8), D.Šemberas (87)

Raudonos kortelės:

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris" 16 13 1 2 45:12 40

2. Trakų „Trakai“ 15 12 1 2 39:15 37

3. Marijampolės „Sūduva" 16 8 3 5 32:17 27

4. Klaipėdos „Atlantas" 15 8 3 4 27:14 27

5. Kauno „Spyris" 16 8 1 7 20:29 25

6. Utenos „Utenis" 16 4 4 8 13:22 16

7. Pakruojo „Kruoja" 16 3 5 8 15:24 14

8. Kauno „Stumbras" 15 3 4 8 19:29 13

9. „Klaipėdos granitas" 16 3 4 9 17:36 13

10. Šiaulių „Šiauliai" 15 1 4 10 12:41 7

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) – 17, T.Radzinevičius („Sūduva“) – 15, A.Rimkevičius („Stumbras“) – 10 įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų