REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 26-27 dienomis Lietuvoje viešės NBA legenda, buvęs Šarūno Marčiulionio komandos draugas, olimpinis čempionas Samas Perkinsas. Jis dalyvaus krepšinio šventėje Druskininkuose, skirtoje pristatyti naujo formato “Sprite” krepšinio talentų 1×1 kovas.

Birželio 26-27 dienomis Lietuvoje viešės NBA legenda, buvęs Šarūno Marčiulionio komandos draugas, olimpinis čempionas Samas Perkinsas. Jis dalyvaus krepšinio šventėje Druskininkuose, skirtoje pristatyti naujo formato “Sprite” krepšinio talentų 1×1 kovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Samuelis „Samas“ Perkinsas – viena įspūdingiausių NBA asmenybių iš Michaelo Jordano eros. “Didžiojo Sklandumo” (“Big Smooth”) ir “Miegaliaus Samo (“Sleepy Sam”) pravardėmis vadinto aukštaūgio karjera buvo susijusi ne tik su legendiniu MJ, bet ir Lietuva. Nors niekada nebuvęs mūsų šalyje, apie ją olimpinis čempionas Samas Perkinsas yra girdėjęs iš Š.Marčiulionio, su kuriuo rungtyniavo “Seattle Supersonics” klube.

REKLAMA

“Senelis Semis – labai šiltai bendraujanti asmenybė, visiškas “pozityvas”. Mes abu kairiarankiai, dėl to labai gerai suprasdavome vienas kitą”, – prisiminė buvusį komandos draugą Š.Marčiulionis, sužinojęs apie S.Perkinso atvykimą.

NBA ambasadoriumi dabar esantis S.Perkinsas dvi įspūdingas pergales yra pasiekęs drauge su M.Jordanu. 1982-aisiais, besimokydamas Šiaurės Karolinos universitete, jis tapo JAV studentų lygos (NCAA) čempionu, o dar po dvejų metų – su JAV rinktine – iškovojo Los Andželo olimpinių žaidynių aukso medalį.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorko Bruklino rajone augęs S.Perkinsas 1984 metų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas ketvirtuoju numeriu – po Hakeemo Olajuwono, Samo Bowie ir Michaelo Jordano. Charlesas Barkley buvo pašauktas penktuoju. Tai rodė, kaip aukštai buvo vertinamos Samo Perkinso galimybės NBA.

Ir nė vienas NBA klubas, kuriame 17 metų rungtyniavo tritaškius svaidantis milžinas, juo nenusivylė.

Profesionalo karjerą pradėjęs “Dallas Mavericks” klube 1984-aisiais, “Miegalius Samas” vėliau su Magicu Johnsonu žaidė “Los Angeles Lakers”, su Š.Marčiulioniu – “Seattle Supersonics”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Vienintelis dalykas, kuris jam aikštėje sekdavosi kiek mažiau – tai perduoti man kamuolį. Ilgai spėliodavau, kodėl negaunu iš Semio perdavimo, nors, mano nuomone, būdavau laisvas ir pasirengęs atakai. Paaiškėjo, kad jam buvo sudėtinga kaire ranka perduoti kamuolį į “silpnąją pusę”, kurioje stovėdavau aš. Bet tai netrukdė jam taikliai atakuoti iš trijų taškų”, – prisiminė Š.Marčiulionis.

S.Perkinsas profesionalo karjerą baigė 2001-aisiais, žaisdamas su su Reggie Milleriu “Indiana Pacers”.

Tris kartus NBA finaluose žaidęs S.Perkinsas netrukus tapo “Indiana Pacers” viceprezidentu. Dabar S.Perkinsas užsiima labdaros projektais, populiarina krepšinį ir savo noru padeda Specialiosioms Olimpinėms žaidynėms.

REKLAMA

Lietuvoje šis šiltai bendraujantis milžinas dalyvaus 27 d. Druskininkų centre vyksiančioje įspūdingoje krepšinio šventėje, pristatančioje “Sprite” krepšinio 1×1 talentų kovas. Joje pasirodys dėjimo į krepšį komanda, gatvės muzikos projektas “Dee & Kamy”, parkūro grupės iš Druskininkų, gatvės šokių kolektyvai ir gimnastai, “Lietuvos talentų” šou nugalėtojai “Project Mayhem”. Žiūrovų laukia daugybė nuotaikingų konkursų.

“Sprite” krepšinio 1×1 talentų turnyras šįmet vyks penkiuose miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje, Alytuje ir Kaune (finalas). Be įprastų dvikovų 1×1 vyks ir dėjimų konkursas, kurio finalo dalyviai bus išrinkti pagal atsiųstus vaizdo įrašus. Nugalėtojų laukia įspūdingi prizai, tarp kurių – bilietai į EuroBasket 2015 finalą Lilyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų