REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Donaldo Trumpo šeima (nuotr. SCANPIX)

Donaldas Trumpas, garsusis nekilnojamojo turto magnatas, kurio turtai gali siekti 9 mlrd. JAV dolerių, antradienį paskelbė sieksiąs tapti Baltųjų rūmų šeimininku ir pažadėjo sugrąžinti Amerikai didybę.

9

Donaldas Trumpas, garsusis nekilnojamojo turto magnatas, kurio turtai gali siekti 9 mlrd. JAV dolerių, antradienį paskelbė sieksiąs tapti Baltųjų rūmų šeimininku ir pažadėjo sugrąžinti Amerikai didybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš oficialiai siekiu Jungtinių Valstijų prezidento posto ir mes vėl padarysime Ameriką didžią“, – rėžė D. Trumpas savo kalboje iš Trumpo Tauerio Niujorko penktojoje aveniu.

REKLAMA

69-erių D.Trumpas laikomas nenuspėjamu kandidatu, kai vis daugiau garsenybių telkiasi norinčiųjų 2016 metais tapti prezidentu būryje.

Smerkdamas JAV užsienio ir ekonomikos politiką, D.Trumpas išjuokė dabartinį politikų kontingentą ir pažadėjo pasukti nuosmukio procesą šalyje priešinga kryptimi.

„Mūsų šalis yra ištikta rimtos nelaimės. Mes nebeturime pergalių, – kalbėjo jis. – Kada paskutinį kartą visi matėme kaip mus muša, – Kinija prekybos sutartimi. Jie žudo mus. Aš visada įveikiu Kiniją“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kada mes lenkėme Japoniją bent kuomi nors? – klausė jis. – Jie siunčia mums automobilius milijonais, o mes ką darome?“

Šis verslininkas, kurį žurnalas „Forbes“ vertina 4,1 mlrd. dolerių, sako „Jungtinės Valstijos virto bet kieno problemų sąvartynu“.

Jungtinėse Valstijose vadinamas tiesiog Donaldu (The Donald) D.Trumpas yra ir įžymybė, ir verslininkas, ir savireklamos meistras. Jis įsitraukia į vis labiau gausėjančių pretendentų į prezidentus lenktynes, kuriose jau pasiskelbė dalyvausią buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas (Džebas Bušas)m dviejų buvusių JAV prezidentų sūnus ir brolis, ir buvusi valstybės sekretorė Hillary Rodham Clinton (Hilari Rodham Klinton).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Trumpui teks atskleisti intymias detales apie savo asmeninius finansus: turimą turtą, pajamų šaltinius, įsipareigojimus ir aktyvus. Jis turės pateikti tokio pat pobūdžio informaciją apie savo žmoną ir vaikus.

Beje, anot vieno jo bičiulio, magnatas pats savo turtus vertina 9 mlrd. dolerių.

Žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas perduoda „21st Century Fox“ vairą sūnui Jamesui

Žiniasklaidos ir pramogų verslo bendrovė „21st Century Fox“ antradienį nurodė, kad jos valdyba patvirtino pertvarkymo planą, pagal kurį jos 84 metų vadovas Rupertas Murdochas (Rupertas Merdokas) nuo liepos 1-osios perduos vairą savo sūnui Jamesui (Džeimsui).

REKLAMA

Šio verslo konglomerato valdyba patvirtino planą, numatantį, kad Australijoje gimęs magnatas pasitrauks iš generalinio direktoriaus posto ir taps direktorių tarybos bendrapirmininkiu kartu su kitu savo sūnumi Lachlanu (Laklanu).

Šis valdžios perdavimo planas, kurį praeitą savaitę nutekino bendrovei artimi šaltiniai, leis Rupertui Murdochui palengvinti kasdienio vadovavimo naštą, o daugelį pareigų perims jo sūnūs.

Pranešime sakoma, kad „21st Century Fox“ administravimo funkcijos ir tarptautinę televizijos ir kino veikla „dabar bus bendrai pavaldi Lachlanui ir Jamesui Murdochams“.

REKLAMA

Šios bendrovė užsiima kino kūrimu, transliavimu ir valdo kabelinių televizijų tinklą, pasiekiantį apie 1,8 mlrd. žmonių visame pasaulyje. Ji taip pat valdo 39 proc. Europos palydovinių transliuotojų grupės „Sky“ akcijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų