REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Ilona Radavičiūtė yra jaunas save versle atradęs žmogus. Mokydamasi universitete ir dirbdama pilno etato darbą vienu metu, mergina suprato, kad tikroji jos svajonė yra turėti nuosavą šokių studiją. Dabartinis Ilonos tikslas – išmokyti lietuvius Pole Dance, smarkiai visame pasaulyje populiarėjančios sporto šakos.

Ilona Radavičiūtė yra jaunas save versle atradęs žmogus. Mokydamasi universitete ir dirbdama pilno etato darbą vienu metu, mergina suprato, kad tikroji jos svajonė yra turėti nuosavą šokių studiją. Dabartinis Ilonos tikslas – išmokyti lietuvius Pole Dance, smarkiai visame pasaulyje populiarėjančios sporto šakos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilona, kas yra Pole Dance? Spėčiau, kad Lietuvoje ši niša dar nėra gerai išnaudota.

Pole Dance arba Pole Sport tiesioginis vertimas būtų „šokis ir akrobatika aplink stulpą / ant stulpo“. Lietuvoje tai naujai besivystanti sporto šaka, reikalaujanti labai daug fizinės jėgos, lankstumo ir koordinacijos. Pirmoji Pole Dance studija Lietuvoje atsidarė tik 2012 m., čia ir pradėjau mokytis.

REKLAMA

Kitose šalyse šis sportas vystomas jau senokai. Didžiausi Pole Dance centrai išsidėstę Ukrainoje, Rusijoje, JAV ir Australijoje. Šiose šalyse Pole Dance gyvuoja jau daugiau nei dešimtmetį, ten rengiami įvairūs nacionaliniai ir tarptautiniai čempionatai, organizuojami susitikimai, veikia šio sporto federacijos.

Galima sakyti, jog pasaulyje Pole Dance jau yra tapę tam tikra manija: šis sportas labai patrauklus ir žmonėms smalsu išbandyti savo jėgas. Geriausia Pole Dance pusė yra ta, jog čia netaikomas joks amžiaus, svorio ar patirties cenzas – tuo gali užsiimti kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA

Pati turiu nemažai patirties šokiuose ir sporte, tad greitai tobulėdama šioje srityje ir nepraėjus net porai mėnesių tapau Pole Dance trenere. Tuo metu vis daugiau ir daugiau merginų norėjo mokytis šio sporto, tad studija buvo perkelta į didesnes patalpas. Trumpai tariant, pamatėme, kad paklausa gerokai viršijo pasiūlą ir studijos galimybes: akivaizdu, jog Vilnius buvo pasirengęs dar vienai studijai.

Anksčiau dirbote VŠĮ „Versli Lietuva”. Galbūt ši patirtis taip pat prisidėjo prie siekio kurti savo verslą ir atidaryti šokio studiją?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar pati besimokydama Pole Dance svajojau, kaip būtų nuostabu turėti savą erdvę, kurioje galėčiau mokyti šio sporto kitus. Dirbdama VšĮ „Versli Lietuva“ dar mokiausi universitete ir didžiąją laiko dalį rašiau baigiamąjį bakalaurinį darbą, tad idėja atidaryti šokių studiją tuo metu atrodė nerealistiška.

Baigusi mokslus supratau, kad svajonės įgyvendinimui kliūčių nebeliko. Prie paskutinio „spyrio“ daug prisidėjo ir „Verslios Lietuvos” organizuotų renginių pranešimai, kurie dažniausiai būdavo verslo sėkmės istorijų pavyzdžiai. Iš šių kalbų pasisėmiau daug įkvėpimo ir išmokau keletą esminių verslo niuansų.

REKLAMA

Ką patartumėte kitiems jauniems žmonėms, nutarusiems, kad atėjo metas pradėti verslą ir dirbti sau?

Nors atrasti balansą tarp svajonės ir realių verslo galimybių nėra lengva, svarbiausia yra tikėjimas savo idėja. Atradus ar supratus, ką norite daryti, neturi egzistuoti joks žodis, joks veiksmas, poelgis ar aplinkybė, kuri mažintų tikėjimą savo idėja. Tai turi būti pirmas dalykas, apie kurį galvojate tik pramerkę akis ryte, ir paskutinis prieš užmiegant.

Kitas patarimas yra naudotis turimais įrankiais. Per gyvenimą žmonės susirenka tam tikrą „įrankių dėžę”: vieni moka dainuoti, o kiti šokti, treti mezga, ketvirti yra neprilygstami matematikai. Priėjus verslumo kryžkelę, rinkitės tokią idėją, kurią realizuodami galėtumėte panaudoti visus savo gabumus, kad ir kokie jie tarpusavyje nesusiję atrodytų. Maksimaliai išnaudodami savo potencialą, pajausite, koks vertingas tas laikas, kurį praeityje investavote tam tikriems gabumams tobulinti. Viskas galų gale sukrenta į savas vietas ir tai yra nuostabus jausmas.

REKLAMA

Kurkite pozityvią aplinką – apsupkite save teigiamais žmonėmis, kurie kritiniu momentu palaikys ir padės grįžti į savas vėžes. Tačiau svarbiausia, mano nuomone, yra ryžtas. Turime prisiminti, kad gyvenimas yra trumpas, tad turime paklausti savęs: o kada dar, jeigu ne dabar?

Ačiū už pokalbį!

Sekite Kryptis karjerai naujienas Facebook paskyroje!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų