REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

 Dar šią vasarą Baltijos jūros pakrantėje duris atvers didžiausias šiame regione turizmo ir sveikatinimo centras „Natura Termo Spa“, o šiuo metu svečius jau priima netoliese atidarytas etnografinis „Mėguvos kaimas“.

 Dar šią vasarą Baltijos jūros pakrantėje duris atvers didžiausias šiame regione turizmo ir sveikatinimo centras „Natura Termo Spa“, o šiuo metu svečius jau priima netoliese atidarytas etnografinis „Mėguvos kaimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie 2 didžiuliai kompleksai, 6 ha plote Kretingos rajone, Žibininkų kaime, pradėjo kilti prieš kelerius metus. Neabejotinai, prie tokio spartaus šių objektų įgyvendinimo prisidėjo Ūkio ministerijos administruojama Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų parama, pagal kurią įgyvendinami projektai − „Turizmo ir sveikatinimo centro įkūrimas“, kuriam skirta 2,78 mln. eurų ES lėšų ir „Mėguvos kaimas“, kuriam skirta 2,42 mln. eurų ES paramos. Svečiai laukiami visus metus

REKLAMA

Šiuo metu baigiamame įrengti turizmo ir sveikatinimo centre bus galima lankytis bet kuriuo metų laiku ir naudotis jo teikiamomis sveikatingumo procedūromis. Šiltuoju metų laiku planuojama priimti apie 600, o žiemą – apie 400 žmonių. Planuojama, kad pajūryje įsikūręs naujasis centras per metus pritrauks apie pusę milijono svečių.

Įgyvendinus šį projektą, tikimasi prisidėti prie pajūrio zonos populiarinimo, pasiūlyti daugiau sveikatinimo paslaugų, kuriomis būtų galima naudotis visus metus. Būtent žiemos sezonu sveikatinimo turizmo mėgėjai, dėl teikiamų paslaugų įvairovės renkasi kitus kurortus, pvz., Druskininkus ir Birštoną. Atidarius sveikatinimo centrą Žibininkuose, bus skatinamas turistų srautas visus metus, taip išvengiant sezoniškumo įtakos šiame regione. O atvykę turistai galės mėgautis ne tik įvairiomis SPA paslaugomis, bet ir apžiūrėti netoli esančiame Palangos kurorte ar Kretingos miestelyje atnaujintų lankytinų turizmo objektų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šio turizmo ir sveikatinimo centro, turistų mėgstami ir lankomi objektai Palangoje ir Kretingoje, yra ranka pasiekiami. Ilgą laiką nebuvę arba apsilankę pirmą kartą stebisi, kaip Palangos gintaro muziejus, botanikos parkas ar Kretingos dvaro sodyba niekuo nenusileidžia užsienio dvarams, muziejams ir parkams. Džiugu, kad toks atgimimas įvyko pasinaudojus 2007−2013 metų ES struktūrinių fondų parama, skirta kultūros paveldo objektų pritaikymui turizmo reikmėms.

Apžiūrėję netoli esančius kultūros ir turizmo objektus, galime sugrįžti į Žibininkų kaime esančią poilsio oazę. Įdomu tai, kad šiame komplekse sveikatingumo paslaugoms bus naudojamas vietos mineralinis-geoterminis vanduo. Būtent tik Vakarų Lietuvos regione, daugiau nei vieno kilometro gylyje esantis geoterminis vanduo pasižymi ypatingomis gydomosiomis savybėmis, kurių nauda sveikatai galės įsitikinti sveikatingumo centro lankytojai. Atvykstantiems svečiams taip pat bus siūlomos netradicinės pramogos. Norintieji čia apsistoti galės apsigyventi šiame komplekse įkurtame viešbutyje, o pavalgyti greta veikiančiame restorane. Įrengtos ir konferencijų salės, kur bus organizuojami įvairūs renginiai, seminarai, verslo susitikimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūloma vandens pramogų įvairovė

Šį projektą įgyvendinančios UAB „Atostogų parkas“ direktorius Ričardas Jovaiša teigia, kad svarbiausias šio komplekso tikslas – suteikti svečiui visą paslaugų paketą, pradedant įvairiomis sveikatinimo paslaugomis, natūraliu bei sveiku maistu ir baigiant ramia aplinka miškų apsuptyje.

„Čia visi atras, kas jiems labiausiai patinka. Pavyzdžiui, aktyvų laisvalaikį mėgstantys žmonės galės išbandyti sportinio plaukimo baseiną, kur įrengti keturi startiniai bokšteliai bei keturi 25 metrų plaukimo takeliai. Nustebinti turėtų ir baseinas su treniruokliais po vandeniu. Norintieji ramiau leisti laiką, galės rinktis šiltas sūkurines vonias su nugaros ir pėdų masažu“, − pasakoja R. Jovaiša.

REKLAMA

Taip pat centre įrengtas ir šalto vandens baseinas, mineralinio vandens masažinis baseinas, sūkurinės vonios bei kojų grūdinimo takelis. Na, o esant geram orui, svečiai galės laiką leisti ir po atviru dangumi įrengtame plaukimo baseine su hidromasažinėmis kaskadomis.

Svečių lauks ir speciali pirčių zona su garinėmis ir rąstinėmis lietuviškomis pirtimis, kur bus siūlomos pirtininkų paruoštos programos.

Smalsuoliams – senieji amatai

Šalia turizmo ir sveikatinimo centro komplekso Žibininkų kaime šiais metais atidarytas etnografinis „Mėguvos kaimas“, kurio įkūrimui skirta 2,42 mln. eurų ES paramos. Tad į Baltijos pajūrį atvykę svečiai ir apsilankę šioje vietovėje, gali daugiau sužinoti ir apie senąsias lietuvių tradicijas.

REKLAMA

Etnografiniame kaime kiekvienas gali susipažinti su Lietuvos kultūriniu paveldu, išbandyti aktyvaus poilsio ir laisvalaikio pramogas. Atvykus savaitgaliui ar ilgesniam poilsiui siūlomi turizmo paslaugų paketai, kuriuos sudaro apgyvendinimo, maitinimo, pažintinio ir dalykinio turizmo paslaugos.

Čia pastatyti 29 rąstiniai namai, kuriuose veikia kepyklėlė, mezgimo bei keramikos dirbtuvės. Tokiose amatininkų dirbtuvėse patraukliai pristatomas Lietuvos kultūros paveldas. Vienuose pastatuose gali apsistoti svečiai, o kituose – vykdoma edukacinė veikla. Pavyzdžiui, mokoma dirbti su moliu, kepti duoną, kaimelyje gyvena ir žolininkai, gintaro dirbinių gamintojai, tekstilininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad čia teikiamos naujos turizmo paslaugos praplės vakarų Lietuvoje teikiamų turizmo paslaugų įvairovę ir padės pritraukti naujus turizmo srautus. Be to, šis projektas − vienas iš būdų prisidėti prie mūsų šalies tradicijų populiarinimo už Lietuvos ribų. Juolab, kad čia tikimasi sulaukti daug svečių iš Vakarų ir Rytų Europos valstybių. Projekto vykdytojai planuoja per 3 metus nuo projekto pabaigos pritraukti apie 108 000 turistų, iš jų – daugiau kaip 87 tūkst. vietinių turistų ir daugiau kaip 20 tūkst. svečių iš užsienio.

REKLAMA

Įdomu ir tai, kad Mėguvos vietovė svarbi ir istoriniu požiūriu, mat XIII a. čia buvo Mėguvos teritorija su centru – Palanga. Šio krašto gyventojai pasižymėjo verslumu, prekiavo, turėjo daug gintaro, buvo stiprūs ir karingi. Na, o statant šią gyvenvietę pavyko išsaugoti ir teritorijos unikalumą – tūkstantmečio mišką, kuris išsidėstęs keliolikos kilometrų ruože.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų