REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Dvikovos su šveicarais išvakarėse – ištikimųjų Lietuvos ekipos aistruolių parama (Nuotr. V. Knyzelis/LFF.lt)

Europos čempionato atrankos rungtynių su Šveicarija išvakarėse Lietuvos futbolo rinktinei nuotaiką praskaidrino aistruolių palaikymas, o būsimi mūsiškių varžovai kalbėjo apie savo komandos konkurencingumą.

16

Europos čempionato atrankos rungtynių su Šveicarija išvakarėse Lietuvos futbolo rinktinei nuotaiką praskaidrino aistruolių palaikymas, o būsimi mūsiškių varžovai kalbėjo apie savo komandos konkurencingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak pranešimo, šeštadienio vakare LFF stadione vykusioje treniruotėje rinktinė apsilankė aistringiausi ir ištikimiausi gerbėjai. Jie skandavo palaikymo šūksnius ir turėjo galimybę išsakyti savo mintis rinktinės nariams.

REKLAMA

Dar prieš treniruotę vykusioje žiniasklaidos konferencijoje rinktinės treneris Igoris Pankratjevas pripažino, kad nuotaikos prieš rungtynes nėra pakilios.

"Labai rimtai ruošiamės rytojaus (sekmadienio - BNS) dienos rungtynėms. Nuotaikos ne pačios geriausios, bet dėl to esame kalti patys. Tam padarė įtaką paskutinių draugiškų rungtynių prasti rezultatai. Kitas dalykas - dėl traumų komandai negalės padėti svarbūs žaidėjai - Arvydas Novikovas, Marius Žaliūkas, Vaidas Slavickas, Vytautas Černiauskas ir kiti", - teigė I. Pankratjevas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gynėjo Tomo Mikuckio, pastarųjų nesėkmingi rungtynių epizodai prisimenami kiekvieną treniruočių stovyklos dieną: "Analizuojame savo klaidas ir kiekvieną dieną apie tai šnekame. Iš tų klaidų pasimokysime ir stengsimės kuo geriau sužaisti. Komandai ir svarbus palaikymas. Tai duoda daugiau jėgų, daugiau energijos."

I. Pankratjevo teigimu, apie Šveicarijos rinktinę viską pasako šios komandos žaidėjų pavardės ir jų atstovaujami garsūs klubai: "Jie tuose klubuose žaidžia ir yra vieni lyderių. Manau, kad pasirinkdamas sudėtį Šveicarijos rinktinės treneris turės problemų, tačiau malonių - atsirinkti iš 20 panašaus meistriškumo žaidėjų."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugas Artūras Žulpa bus vienas tų, kuriam gali tekti stabdyti greitąjį ir techniškąjį Xerdaną Shaqiri. "Prieš tokio tipo žaidėjus - staigius, greitus - žaisti labai sudėtinga. Tačiau darysiu viską, kad jį sustabdyčiau ir padėčiau komandai."

Šveicarijos rinktinėje didelė konkurencija

Šveicarijos rinktinę į stadioną atlydėjo keliasdešimt žiniasklaidos atstovų, kurie beveik užpildė LFF stadiono konferencijų salę.

Šveicarų treneris Vladimiras Petkovičius, teigė nenuvertinantis būsimo varžovo nepaisant to, kad pastaruoju metu lietuviai nedemonstravo gerų rezultatų.

REKLAMA

"Lietuvos komanda turi įvairių privalumų. Nors jie pralaimėjo paskutines atrankos rungtynes, tačiau taip pat yra pademonstravę kad gali žaisti futbolą, be to yra pripratę prie savo aikštės. Lietuviai žaidžia kompaktiškai, pasižymi gera organizacija, leidžia kamuoliui vaikščioti. Jie tai įrodė apie 70 minučių rungtynėse prieš mus. Rytoj turėsime imti žaidimą į savo rankas. Esame stipresni, geresni, bet turėsime tai parodyti", - sakė šveicarų treneris.

Įvairiuose Italijos klubuose žaidęs patyręs saugas Valonas Behrami pažymėjo, kad rinktinėje yra didelė konkurencija: "Mūsų komanda turi labai daug gerų žaidėjų, todėl intensyvumas treniruotėse labai didelis. Visi nori žaisti. Tai mūsų stiprybė. Turime konkurencingą komandą. Kiekviena treniruotė labai sunki. Visi nori išsikovoti savo vietą."

REKLAMA

V. Behrami nesureikšmino to fakto, jog rungtynės vyks ant jiems mažiau įprastos dirbtinė dangos aikštės. Šveicarijos rinktinė ruošdamasi rungtynėms ant panašios aikštės trečiadienį žaidė kontrolinę dvikovą su Lichtenšteinu.

"Viskas priklauso nuo aikštės kokybės. Ši aikštė Vilniuje kiek skiriasi nuo tos, kuri Šveicarijoje. Tačiau jei tikimybė patirti traumą nėra didesnė, nei normalioje aikštėje, tai mums ne problema. Bet kokiu atveju tai futbolas, laimės geriausia komanda", - sakė futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų