REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Švedijos princas vedė televizijos realybės šou žvaigždutę (Nuotr. Scanpix)

Šimtai švedų karštą vasaros šeštadienį susirinko pamatyti, kaip buvusi televizijos realybės šou žvaigždutė Sofia Hellqvist tampa tikra princese, ištekėjusi už princo Carlo Philipo per prabangią ceremoniją Stokholme.

20

Šimtai švedų karštą vasaros šeštadienį susirinko pamatyti, kaip buvusi televizijos realybės šou žvaigždutė Sofia Hellqvist tampa tikra princese, ištekėjusi už princo Carlo Philipo per prabangią ceremoniją Stokholme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karališkosios šeimos gerbėjai, laikantys mėlynos ir geltonos spalvos nacionalines vėliavas, laukė gatvėse, kuriomis jaunavedžiai turėjo važiuoti davę santuokos įžadus, prieš grįždami į rūmus, kur bus sutikti 21 patrankos saliutu ir dalyvaus vestuvių pokylyje.

REKLAMA

Toje ceremonijoje dalyvaus apie 550 svečių, tarp jų Britanijos princas Edwardas, Vesekso grafas, ir Japonijos princesės Takamado.

Naujausių Švedijos karališkųjų iškilmės prasidėjo penktadienio vakarą, kai pora išplaukė laivu į Stokholmo įlankos vandenis ir vakarieniavo nedidelėje saloje sostinės centre.

S.Hellqvist, liekna ir elegantiška tamsiaplaukė, yra 30-metė nekilminga švedė, žavinti žmones savo šypsena ir nerūpestingu gyvenimo būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Jos sužadėtinis – 36 metų Carlas Philipas – yra karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios sūnus, turintis Vermlando kunigaikščio titulą.

Jis yra trečias eilėje į Švedijos sostą po vyresnės sesers – princesės Victorios, kuri taip pat ištekėjo už nekilmingojo – ir jos trejų metų dukrelės, princesės Estelle. Pagal 1980 metais pakeistas karališkosios šeimos taisykles princas išsaugos savo titulą, o S.Hellqvist taps princese.

„Pirmą kartą moteris iš liaudies išteka už princo, kuris tuo pat metu veda princesę“, – karališkosios šeimos istorikas Goranas Almas sakė visuomeniniam transliuotojui SR.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši glamūrinė pora, neslepianti savo aistros vienas kitam ir žinoma dėl sportiško gyvenimo būdo, kuria šiuolaikiškų ir atvirų karališkosios šeimos narių įvaizdį.

Švedijos žiniasklaida apie bręstantį princo romaną su buvusia erotinių fotosesijų gražuole pirmąkart paskelbė 2010 metais.

S.Hellqvist 2005 metais dalyvavo Švedijos televizijos realybės šou „Paradise Hotel“, per kurį jauni vyrai ir moterys gyveno viename prabangiame kurorte ir varžėsi, kuris bus paskutinis pašalintas balsuojant, vystantis intrigoms, sąmokslams ir dramoms.

REKLAMA

Metais anksčiau 20-metė gražuolė pozavo apsinuoginusi žurnalo vyrams „Slitz“ fotosesijoje, laikydama smauglį. Tąsyk ji laimėjo „Mis Slitz“ titulą.

„Nieko nesigailiu“

Švedijos žiniasklaida nedelsė paskelbti tų nuotraukų, kai 2014 metų birželį buvo pranešta, kad pora susižadėjo.

Nors ta fotosesija kai kuriuos privertė kilstelėti antakius, S.Hellqvist spalvinga praeitis jokio didesnio skandalo nesukėlė.

„Apmaudu, kad iki šiol apie tai tiek daug rašoma“, – ji sakė Švedijos televizijos sausį parodytame dokumentiniame filme apie karališkąją šeimą; jame taip pat buvo parodytos tos pikantiškos nuotraukos.

REKLAMA

„Tai buvo prieš 10 metų. Aš juk gyvenau ir po to... Dėl nieko nesigailiu“, – sakė Sofia..

Užaugusi viduriniosios klasės šeimoje Elvdaleno miestelyje vidurio Švedijoje, Sofia 2005 metais išvyko į Niujorką, kur studijavo sąskaitybą ir dirbo jogos trenere bei padavėja, o vėliau grįžo į tėvynę.

2010 metais ji kartu su drauge įkūrė labdaringą projektą „Playground“, teikiantį pagalbą sutrikusio intelekto vaikams Pietų Afrikos Respublikoje ir yra dirbusi savanore keliose Afrikos šalyse.

Ji pasitraukė iš tos organizacijos kovą, kad sutelktų dėmesį į naujas pareigas karališkojoje šeimoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų