REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Kongresas atsisako teikti pagalbą Ukrainos savanorių batalionui „Azov“

Antonas Geraščenka: tą kongresmeną reiktų nuvežti perauklėjimui pas Givį ir Motorolą

JAV Kongreso Atstovų Rūmai priėmė pataisą, kuria draudžiama teikti pagalbą Ukrainos savanorių batalionui „Azov“, kuris savo veiklą vykdo kontroliuojant Ukrainos kariuomenei.

JAV Kongreso Atstovų Rūmai priėmė pataisą, kuria draudžiama teikti pagalbą Ukrainos savanorių batalionui „Azov“, kuris savo veiklą vykdo kontroliuojant Ukrainos kariuomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie priimtą dokumentą paskelbė JAV kongresmenas ir Demokratų partijos narys Johnas Conyersas. Jis ir buvo vienas iš šios pataisos autorių. „Azov“ jis pavadino ultradešiniųjų karine organizacija, pasisakančia už baltųjų viešpatavimą.

REKLAMA

Oficialiame JAV Kongreso atstovo puslapyje „Azov“ yra pavadinta neonacistine organizacija. „Aš džiaugiuosi, kad atstovų taryba garantavo, kad mūsų kariai netreniruos neonacių iš „Azov“, – tvirtina J. Conyersas. Norą prijungti šį batalioną į mokymų programą pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

Kongreso narys pateikė brių „Daily Telegraph“ straipsnio ištraukas, kuriose nurodoma, kad „Azov“ kariai neslepia savo rasistinių ir antisemitinių pažiūrų, o taip pat naudoja nacistinę simboliką.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentas taip pat numato priešlėktuvinės gynybos kompleksų tiekimo į Ukrainą ir Iraką embargą – baiminamasi, kad jie gali patekti į teroristų rankas.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka pasipiktino tokiu JAV Kongreso sprendimu. Jo teigimu, JAV Kongreso narys „persižiūrėjo „Russia Today“. „Siūlau Ukrainos visuomeninėms savanorių organizacijoms organizuoti kongresmenui J. Conyersui kelionę į svečius pas Givį ir Motorolą į Donecką, „perauklėjamajam darbui“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Ukrainos politikas. Jo manymu, pabendravus su „rusų pasaulio adeptais, kaip narkomanas Gubarevas“, jis pakeistų savo nuomonę dėl ginkluotės perdavimo Ukrainai ir nustotų kabinti propagandines žymes savanorių batalionams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politiką piktina tai, kad JAV Kongreso nario pareiškimas pasirodė likus dienai iki Mariupolio išlaisvinimo, kurį, palaikomi Nacionalinės gvardijos ir kariuomenės, vykdė „Azov“ ir „Dnepr-1“, metinių.

„O pati retorika ir jo pareiškimai – tai yra balzamas Putino propagandistams, gavusiems pastaruoju metu masę neigiamų emocijų dėl vieningo Ukrainos palaikymo G-7 susitikime ir Europos taryboje. Aš JAV žvalgybos vadovų vietoje susirūpinčiau dėl tokių gerbiamo Kongreso nario pareiškimų. Maža kas...“ – rašė A. Geraščenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų