REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusių metų lapkričio 16-ąją Lietuvą sukrėtė siaubinga žinia apie įvykdytą itin žiaurų nusikaltimą. Tuomet buvo išžaginta ir pasmaugta pakeleivingu automobiliu į Klaipėdą grįžti ketinusi studentė Justina Šikšniūtė. Įtariamąjį Valdą Jankauską pareigūnams pavyko sulaikyti itin operatyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau bylą tyrusiems prokurorams prireikė septynių mėnesių, kad galėtų aiškiai sudėlioti įvykdyto nusikaltimo aplinkybes. Trečiadienį buvo baigta tirti ir teismui perduota nagrinėti didžiulį atgarsį šalyje sukėlusi studentės nužudymo byla.

REKLAMA

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis pasakojo, kad prie anksčiau įtariamajam inkriminuotų nusikaltimų – išžaginimo ir nužudymo – teismui perduodamoje byloje dar pridedamas kaltinimas seksualiniu prievartavimu. Prokuroras patvirtino, kad V. Jankauskas yra pakaltinamas ir nusikaltimo metu suvokė savo veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo pradžioje įtariamasis pripažino savo kaltę, tačiau paskutinėse dviejose apklausose jis atsisakė duoti parodymus“, - pabrėžė A. Stanislovaitis. Per trečiadienį surengtą spaudos konferenciją prokuroras atskleidė šokiruojančią detalę. Paaiškėjo, kad V. Jankauskas prieš įvykdydamas nusikaltimą nuvyko į vietą, kurioje iš anksto buvo suplanavęs išprievartauti merginą. Anot ikiteisminio tyrimo pareigūno, V. Jankauskas buvo suplanavęs išprievartauti merginą, tačiau neketino jos žudyti.

„Bejėgiškos būklės auka buvo pasmaugta rankomis. Įtarimai, kas tas galėjo būti padaryta nupjautu automobilio saugos diržu – nepasitvirtino. Juo, greičiausia, ketinta surišti auką“, - apibendrino A. Stanislovaitis. Už šį nusikaltimą įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų