REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės mėnesį investavimas.lt organizuotoje apklausoje dalyvavo 61 investuotojas iš kurių net 94proc. birželio mėnesį tikisi rizikingų turto klasių brangimo. Didžiausią investicijų portfelio dalį Lietuvos investuotojai nukreiptų į Europos – Azijos regiono akcijas (22proc.) bei JAV akcijas (19proc.). Tuo tarpu saugios turto klasės sudarytų vos 6proc. bendro investicijų portfelio.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau „kapstant“ šiek tiek giliau galima pastebėti ganėtinai įdomų dalyką – Lietuvos investuotojai birželį ypač stipriai pasididino investicijų į žaliavas dalį (26proc.), atitinkamai susimažindami akcijų ir nekilnojamo turto pozicijas.

REKLAMA

Vykdomo tyrimo iniciatoriaus Luko Macijausko teigimu, iš vienos pusės galime pastebėti toliau išsilaikantį investuotojų optimizmą, tačiau iš kitos pusės, investuotojai pradėjo šiek tiek baimintis galimos akcijų kainų korekcijos ir dalį investicijų portfelio pergrupavo į ganėtinai stipriai atpigusią turto klasę – žaliavas.

Vertinant praėjusios apklausos investuotojų pasirinkimus, kuri turto klasė gegužės mėnesį pasirodys geriausiai, matome, jog net ketvirtadalis apklausos dalyvių (25proc.) buvo pasirinkę JAV akcijas, kurios ir buvo pelningiausia gegužės mėnesio turto klasė (+1.29proc.). Taip pat ganėtinai nemažą dalį investicijų portfelio jie buvo nukreipę į auksą (14proc.) – antrą pelningiausią gegužės mėnesio turto klasę (+0.56proc.). “Pagal respondentų turto klasių pasirinkimus suformavę bendrą Lietuvos investuotojų portfelį galime teigti, jog jo vertė gegužės mėnesį smuko –0.20proc. ir maždaug 0.56proc. aplenkė plačiai išskaidytą lygių proporcijų portfelį, kurio vertė atitinkamai koregavosi –0.76proc.. Šiek tiek geresnį Lietuvos investuotojų portfelio rezultatą kaip tik ir padėjo pasiekti didesnė JAV akcijų bei aukso pozicijų dalis.“ – teigėlektorius Lukas Macijauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų