REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jungtinėse Valstijose sekmadienį vyksta karštligiška dviejų nuteistų žudikų, kurie paspruko iš Niujorko valstijos griežčiausio režimo kalėjimo, paieška.

 Jungtinėse Valstijose sekmadienį vyksta karštligiška dviejų nuteistų žudikų, kurie paspruko iš Niujorko valstijos griežčiausio režimo kalėjimo, paieška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

48 metų Richardas Mattas ir 34 metų Davidas Sweatas iš Klintono vyrų kalėjimo Danemoroje pabėgo tuneliais, kamerų sienas prakirtę įrankiais, kažkuriuo metu nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio paryčių. Policija sako, kad kalinių buvo pasigesta per rytinį patikrinimą, ir perspėja prie jų nesiartinti.

REKLAMA

Pranešama, kad bėgliai paliko pašaipų raštelį, kuriame parašyta: „Geros dienos“.

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo „Twitter“ parašė, kad perėjo kelią, kuriuo, kaip manoma, paspruko kaliniai, ir paskelbė jo nuotraukas.

Pasak gubernatoriaus, R.Mattas ir D.Sweatas prasigręžė pro sienas ir vamzdžius. Jie paliko drabužius savo lovose, taip, jog atrodytų, kad jie tebėra savo kamerose.

Anksčiau niekas niekada nėra pabėgęs iš tos maksimalaus saugumo kalėjimo dalies, sakė A.Cuomo. Minimas kalėjimas buvo atidarytas 1845 metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai du pavojingi individai, vienas buvo įkalintas už šerifo nužudymą, tad tai – pavojingi žmonės“, – sakė A.Cuomo, kuris atšaukė numatytą pasirodymą per žirgų lenktynes „Belmont Stakes“ ir nuvyko į Danemorą.

Daugiau kaip 200 teisėsaugos pareigūnų dalyvauja karštligiškoje paieškoje, kuriai padeda įvairios taktinės tarnybos, tarp jų – K-9 daliniai, greitojo reagavimo komandos ir sraigtasparniai.

R.Matto ir D.Sweato buvo pasigesta per 5 val. 30 min. patikrinimą, nurodo valstijos policija.

Neaišku, ar jie yra ginkluoti ir ar kas nors padėjo jiems pabėgti.

Prasigręžę pro plienines kamerų sienas jie, kaip pranešama, siaura pakyla pasiekė vamzdžių ir tunelių raizgalynę, į kurią taip pat įsigavo pragręžę sieneles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie bėgo vamzdžiais ir išlindo pro liuką netoliese esančioje gatvėje, rašė „New York Post“.

Augalotas R.Mattas, kuris yra 1,8 m ūgio ir turi daugybę tatuiruočių, tarp jų – jūrų pėstininkų ženklus ant dešinio peties, buvo nuteistas kalėti laikotarpiui nuo 25 metų ir gali kalėti iki gyvos galvos, už vyro pagrobimą ir mirtiną sumušimą.

D.Sweatas, kuris turi tatuiruotes ant kairiojo žasto raumens ir dešinės rankos pirštų, už šerifo pavaduotojo nužudymą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos be teisės prašyti paleisti jį pirma laiko.

Minėtame kalėjime bausmes atlieka maždaug 3 tūkst. nuteistųjų, nurodoma Danemoros kaimo tinklapyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų