REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijinkos puolimas – ne emocinis, o racionalus ir ilgai planuotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino žingsnis, „gordon.ua“ pasakojo buvęs jo patarėjas, Rusijos ekonomistas Andrejus Ilarionovas.

Marijinkos puolimas – ne emocinis, o racionalus ir ilgai planuotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino žingsnis, „gordon.ua“ pasakojo buvęs jo patarėjas, Rusijos ekonomistas Andrejus Ilarionovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smogikų puolimas Marijinkoje gali būti pasiruošimas dideliam, iš anksto suplanuotam puolimui, mano buvęs Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas. Pasak eksperto, Marijinkos puolimas yra paremtas ne V. Putino emocijomis, o smogikų veiksmai – racionalaus plano dalis.

REKLAMA

„Sociologas Igoris Eidmanas teigė, kad smogikų puolimas Marijinkoje – tai emocijų pliūpsnis, susijęs su Michailo Saakašvilio paskyrimo Odesos gubernatoriumi. Tačiau tuomet tai reikštų, kad V. Putino charakteris ir prigimtis ganėtinai stipriai pasikeitė. Tiesą sakant, aš esu linkęs manyti, kad šis puolimas – ne emocinis, o racionalus ir ilgai planuotas žingsnis“, – pareiškė A. Ilarionovas. Karinės technikos ir teroristų kariuomenės kaupimas Donbase, organizuojant Ukrainos pajėgų puolimą, vyko iki tol, mano ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA

„Marijinkos puolimas gali būti to scenarijaus realizavimas, apie kurį mes daugybę sykių kalbėjome – pasiruošimo rimtesniam puolimui tam tikra repeticija. Sukauptos pajėgos, ginkluotė, technika, pasiekė itin aukštą lygį. Puolimas iki gegužės 9 dienos buvo mažai tikėtinas dėl būtinybės nors ką nors parodyti Donecko parade“, – pažymėjo ekspertas.

Jo teigimu, Rusija jau nebesitiki Europos Sąjungos taikomų sankcijų panaikinimo, todėl greitu metu galima tikėtis plataus masto smogikų puolimo. „Artimiausias reikšmingas įvykis, iki kurio smogikų puolimas buvo mažiausiai tikėtinas – tai „Didžiojo septyneto“ susitikimas. Tačiau laukti Europos Sąjungos lyderių derybų būtų galima, jeigu jų metu būtų rimtai svarstomas sankcijų panaikinimo klausimas. Tuomet būtų prasmė, neprovokuojant ES, laukti ir pulti tik tuomet. Tačiau dabar jau visiškai akivaizdu, kad Europos Sąjunga nesirengia panaikinti sankcijų, o ruošiasi jas pratęsti. Todėl laukti susitikimo prasmės nebėra, ir galima pulti iškart. Jeigu šis požiūrio taškas yra teisingas, tuai po šios savaitės puolimo Marijinkoje, mes galime artimiausiu metu tikėtis daug rimtesnio išpuolio“, – mano A. Ilarionovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Birželio 3-ąją Donbase vėl prasidėjo aktyvūs karo veiksmai. Anot antiteroristinės operacijos štabo duomenų, naktį smogikai iš minosvaidžių ir stambaus kalibro kulkosvaidžių apšaudė Marijinką, kuri yra už 28 kilometrų nuo Donecko. Vėliau prasidėjo artilerijos ir tankų palaikomas puolimas.

„DLR“ smogikai tą dieną pareiškė, kad jiems pavyko užimti Marijinką ir „iškelti savo vėliavą“, bei anonsavo būsimą puolimą į netoliese esančius Krasnogorovkos ir Kucharovo miestus. Tačiau Ukrainos generalinis štabas paneigė šią informaciją ir pareiškė, kad antiteroristinės pajėgos atlaikė puolimą. Penktadienį šalies prezidentas Petro Porošenka pranešė, kad Marijinka yra „visiškai išvalyta nuo smogikų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų