REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Antanas Guoga (nuotr. asm. archyvo)

Antanas Guoga skelbia konkursą ilgalaikio stažuotojo pozicijai Europos Parlamente ir ieško universalaus žmogaus susitikimų organizavimui Briuselyje, informacijos paieškai įvairiomis temomis, administracinei pagalbai biure. Europarlamentaras žada mokėti 1000 eurų stipendiją.

Antanas Guoga skelbia konkursą ilgalaikio stažuotojo pozicijai Europos Parlamente ir ieško universalaus žmogaus susitikimų organizavimui Briuselyje, informacijos paieškai įvairiomis temomis, administracinei pagalbai biure. Europarlamentaras žada mokėti 1000 eurų stipendiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats A. Guoga sako, kad tokia suma yra standartinė Europos Parlamente, tokie yra numatyti normatyvai. Tačiau ar įmanoma su tiek išgyventi prabanga pulsuojančiame Briuselyje?

REKLAMA

Tai yra „viršutinė suma“

Europarlamentaras sako nežinantis, ar su tiek pinigų įmanoma išgyventi Europos Sąjungos sostinėje, viskas priklauso nuo to, kiek išleisi, tačiau skiriama suma yra nustatoma pagal Europos Parlamento standartus ir viršyti jos negalima.

„Yra tam tikri normatyvai, „viršutinė suma“, kurios viršyti neleidžiama. Tai yra tokia suma, kokią galime mokėti“, - sako pašnekovas. Anot jo, paprastai už šią stipendiją stažuotojas turi susirasti butą, mokėti visus mokesčius, pirkti maistą, tačiau pasitaiko ir išimčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Būna įvairiai. Aš pats priimu pas save į namus, jeigu nėra kur žmogui gyventi. Stažuotė trumpa (nuo 2 iki 6 mėnesių, - red. past.), tai priimčiau, kad žmogui lengviau būtų, bet mes padedame ir kambarį rasti“, - teigia politikas.

Tačiau jei stažuotojas užsinorėtų gyventi ne su europarlamentaru, o išsinuomotame kambaryje, tai turėtų susimokėti iš savo turimų lėšų. A. Guoga pripažįsta, kad iš 1000 eurų po visų mokesčių liktų nedaug, tačiau, pasak jo, svarbiausia kiti dalykai.

„Per tokią stažuotę labai stipriai nepraturtėsi, nėra esmė, kiek tu uždirbi, svarbiausia – įgauni patirties, o po to gali pretenduoti į kažką daugiau. Čia yra labai normalu“, - įsitikinęs liberalas. Šiuo metu Europos Parlamento narys neturi nei vieno stažuotojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skiriama suma viena mažiausių

Nenorėjęs savo vardo pavardės viešinti asmuo sako, kad kiekvienas europarlamentaras turi jam skirtą biudžetą, jo negali viršyti ir paskirsto, kaip jam atrodo geriau. Tačiau stažuotojui skiriama suma nesunkiai gali viršyti 1000 eurų.

„Ši suma tikrai ne didžiausia, ji viena mažesnių. Briuselyje vien minimalus atlyginimas yra 1500 eurų, tai palyginti yra nedidelė suma išgyvenimui“, - sako pašnekovas.

tv3.lt žiniomis, Briuselyje vieno kambario be didelių patogumų nuoma kainuoja apie 600-700 eurų mėnesiui, tokiu atveju iš likusių 300-400 stažuotojui reikia susimokėti mokesčius, pavalgyti, apsirengti oficialiais Europos Parlamento nario stažuotojui tinkamais drabužiais. Tuo tarpu europarlamentarų atlyginimas su priedais per mėnesį gerokai viršija 10 tūkstančių eurų sumą.  

REKLAMA

Vienam Europos parlamento nariui skirta beveik 22 tūkst. eurų per mėnesį padėjėjų atlyginimams ir 4 tūkst. eurų biuro išlaikymui. Vidutiniškai parlamentarai turi po 5-6 padėjėjus, kai kurie apsieina ir be pašalinės pagalbos arba ją išnaudoja minimaliai. Pavyzdžiui, Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narys iš Nyderlandų turi tik 1 akredituotą padėjėją.

Antanas Guoga neseniai pripažintas EP rekordininku pagal padėjėjų skaičių: kovo mėn. turėjo 27 padėjėjus, šiuo metu – 18. A.Guoga yra sakęs, jog reikia tokios gausios komandos tam, kad galėtų tinkamai dirbti. Yra minėjęs, kad kai kurie jo padėjėjai dirba veltui.

Tačiau europarlamentaras ieško dar galinčių padėti stažuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų