REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Kontrolę Marijinkoje susigrąžino Ukrainos kariuomenė (nuotr. SCANPIX)

Ukrainos prezidento teigimu, Rusijos puolimo grėsmė yra beprecedentė. Tuo metu Marijinkoje pradedama evakuacija, nors mūšių intensyvumas jau ne toks didelis, kaip prieš kelias dienas.

6

Ukrainos prezidento teigimu, Rusijos puolimo grėsmė yra beprecedentė. Tuo metu Marijinkoje pradedama evakuacija, nors mūšių intensyvumas jau ne toks didelis, kaip prieš kelias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rusijos puolimo grėsmė, ką aš vakar pažymėjau savo kalboje Aukščiausioje Radoje, yra bedprecedenčiai didelė“, – pareiškė P. Porošenka. Todėl, pasak jo, Ukraina yra priversta laikyti daugiau nei 50 tūkst. savo karių antiteroristinės operacijos teritorijoje ir aprūpinti ją karine technika.

REKLAMA

Be to, prezidentas pažymėjo, kad, nuo pat 2014-ųjų rugpjūčio, Ukrainos pasienyje dar nebuvo tiek daug Rusijos kariuomenės ir karinės technikos. P. Porošenkos teigimu, vien Donbaso teritorijoje yra dislokuota 11 tūkst. Rusijos karių.

Marijinkoje ir Krasnogorovkoje vyksta evakuacija

„Per kelias dienas trunkančius mūšius buvo sužeisti 28 kariai, dar 5 žuvo, taip pat žuvo dar 2 civiliai ir 8 buvo sužeisti. Šiąnakt vyko susišaudymas šaunamaisiais ginklais, kulkosvaidžiais, buvo daug ramiau, tačiau taip pat yra sužeistųjų – šeši kariai ir keturi civiliai. Tačiau sužeidimai buvo nežymūs, mes jiems suteikėme pagalbą ir jie grįžo namo“, – pasakojo Marijinkos regiono atstovas Vladimiras Morozas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat gyventojai regione jaučia vandens trūkumą, be elektros šiuo metu likę 3 miestai: Kucharovas, Marijinka ir Krasnogorovka. „Mes šiuo metu neturime geriamojo vandens“, – pažymėjo V. Morozas. Pranešama, kad vandens ir elektros tiekimą žadama atnaujinti artimiausiomis valandomis.

„Šiuo metu ruošiami autobusai, kurie važiuos į Marijinką. Visus pageidaujančius mes išvešime. Dabar į apsiaustą miestą tiekiamas vanduo, duona, maistas, į tas vietas, kur jas anksčiau negalėjome pristatyti,“ – pasakojo jis.

Jis taip pat pranešė, kad iš Krasnogorovkos buvo evakuoti 22 žmonės, iš jų – 14 vaikų ir jų auklėtoja. Tarp evakuojamų asmenų buvo nėščiosios, du ligoninėje gydyti pacientai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijinką šturmavo nuo 500 iki 1000 smogikų

Birželio 3-ąją Donecko priemiestį Marijinką šturmavo nuo 500 iki 1000 smogikų, palaikomų didelio kiekio sunkiosios technikos, apie tai šiandien paskelbė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Jie tikėjosi pasinaudodami netikėtumo faktoriumi staigiai užimti miestą. Tačiau Ukrainos kariuomenė pademonstravo savo geriausias savybes“, – pareiškė P. Porošenka, pažymėjęs, kad po to vyko Marijinkos „valymas“.

„Jo metu Marijinka buvo visiškai išlaisvinta. Sulaikyti 12 smogikų, tarp jų ir vienas Rusijos Federacijos pilietis, kurie priešinosi Ukrainos kariams“, – pažymėjo jis.

Prezidentas padėkojo karinei vadovybei už sėkmingai įvykdytą karinę operaciją, kuriai vadovavo desantininkų vadas Michailas Zabrodskis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų