REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garso ir vaizdo technika, išmanieji įrenginiai randa vietą kiekvieno mūsų namuose. Tinkamai priderinti prie namų interjero jie gali tapti stilingomis detalėmis, o ne technine įranga. Kaip pritaikyti prie namų interjero televizorių, pataria interjero dizaino specialistai.

Garso ir vaizdo technika, išmanieji įrenginiai randa vietą kiekvieno mūsų namuose. Tinkamai priderinti prie namų interjero jie gali tapti stilingomis detalėmis, o ne technine įranga. Kaip pritaikyti prie namų interjero televizorių, pataria interjero dizaino specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariausia – pakabintas televizorius

Vienas iš paprasčiausių būdų pritaikyti televizorių prie savo namų interjero – pakabinti jį ant sienos. Tai puikus sprendimas žmonėms, norintiems kambaryje sutaupyti erdvės. Siena gali būti dekoruota mažomis lentynėlėmis, kurias puošia stilingi daikčiukai, garso sistemos elementai, knygos. Interjero specialistai kaip alternatyvą taip pat siūlo reikalingiems daiktams skirtą lentyną įrengti po televizoriumi, tačiau pabrėžia, kad televizoriaus nederėtų kabinti virš židinio.

REKLAMA

Interjero dizainerė Daiva Česnauskaitė teigia, kad jai šis sprendimas patinka labiausiai. „Natūralu, kad ant stovo pastatytas televizorius „rinks“ dulkes, tuo tarpu su pakabintu televizoriumi bus mažiau vargo. Be to, pakabinto televizoriaus laidus galima paslėpti sienoje.“

Norintys įdomesnio ir novatoriškesnio sprendimo televizorių gali integruoti pačioje sienoje. Tokiu atveju visas dėmesys yra skiriamas televizoriui, nėra trikdžių aplink jį, tačiau tuo pačiu metu jis tarsi gražiai susilieja su kambariu. Kai televizorius yra išjungtas, jis praktiškai pranyksta tapdamas tiesiog stilingo kambario dalimi. Tačiau tuo metu, kai yra įjungtas, televizorius neabejotinai tampa dėmesio centru.

REKLAMA
REKLAMA

Spintelės funkcionalumas

Interjero dizainerė Laura Malcaitė primena, kad televizorių prie namų interjero reikėtų derinti pirmiausia atsižvelgiant į savo pomėgius. „Jeigu televizorių žiūrite dažnai, jį statyti turėtumėte centrinėje erdvėje, dažniausiai tam pasirenkama svetainė. Tuo tarpu, jeigu televizorius yra antraplanis dalykas, galite jį inkorporuoti kitose erdvėse, pavyzdžiui, kabinti ant sienos. Interjero dizaino sprendimus turėtumėte priimti išsiaiškinę savo šeimos narių gyvenimo būdą“, – pasakojo ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gana įprastas, bet vis dar iš mados neišeinantis sprendimas televizorių statyti ant spintelės. Spintelėje galima sudėti knygas, žurnalus ar kitus reikalingus daiktus, jei yra toks poreikis. Tuo tarpu labiau minimalistinį stilių mėgstantys žiūrovai spintelę gali rinktis mažesnę, siauresnę, kuri būtų ne tiek funkcionali, kiek stilinga vieta specialiai televizoriui. Mėgstantys detales gali rinktis platesnę spintelę ir ją dekoruoti nuotraukų rėmeliais, žvakėmis, gėlėmis arba šiuos daiktus sudėti ant prie sienos pritvirtintų lentynėlių.

REKLAMA

Nepaisant to, ar nuspręsta televizorių kabinti ant sienos ar statyti ant spintelės, renkant jam tinkamiausią vietą reikėtų nepamiršti, kad ekrano centras turėtų būti sėdinčio žmogaus akių lygyje, o tinkamas atstumas tarp televizoriaus ir sofos – ne mažiau nei 3 metrai. D. Česnauskaitė taip pat primena įvertinti, iš kur sklinda šviesa, priešingu atveju ji nemaloniai spigins į ekraną.

Svarbus televizoriaus dizainas

Tuo tarpu kiti interjero dizaineriai pataria į savo televizorių pažvelgti kaip į meno kūrinį. Tokiu atveju jį galima pastatyti gerai matomojoje vietoje. Nėra būtinybės televizorių kažkur „pakabinti“ ar „padėti“ – net gi priešingai, jį galima išnaudoti kaip atskirą dizaino elementą. Tyrimai rodo, kad lietuviams svarbus ne tik televizoriaus funkcionalumas, bet ir jo dizainas – taip teigia 70 proc. respondentų, gegužę dalyvavusių „Samsung“ apklausoje. „Net pusė apklaustųjų nurodė, kad rinkdamiesi naują televizorių jo dizainą taiko prie namų interjero. Į tokius vartotojų lūkesčius atsižvelgiame gamindami naują techniką. Pavyzdžiui, naujausias televizorius „Samsung SUHD TV“ yra minimalistinio dizaino, pagamintas iš metalo ir turi švelnios tekstūros galinę dalį, todėl atrodo stilingai į jį žiūrint iš visų pusių“, – pasakojo buitinės elektronikos padalinio Lietuvoje vadovas Miroslavas Ramanavičius.

REKLAMA

Naujos tendencijos

Televizorių prie interjero reikia derinti ir pagal jo dydį, formą. Mūsų dienomis namus užkariauja lenkti televizoriai. Tai suteikia galimybę derinti ne televizorių prie interjero, bet baldus prie televizoriaus. Vis daugiau žmonių renkasi lenktos formos spinteles ar staliukus televizoriams. Drąsių sprendimų mėgėjams interjero specialistai siūlo įsigyti net lenktos formos sofą, kuri atrodys žaismingai.

Užsienyje vis labiau populiarėja televizorių ir kitą pramogoms skirtą techniką statyti atskirame kambaryje (angl. media room). Taip yra todėl, kad televizorius tampa multifunkciniu įrenginiu, skirtu pramogoms. Tokiame kambaryje galima integruoti televizorių ir prie jo pritaikytą garso įrangą bei filmų žiūrėjimui tinkamiausią apšvietimą. Itin svarbus pramogų kambario atributas – minkšta sofa su pagalvėmis, sėdmaišiai ar individualus krėslas kiekvienam šeimos nariui.

Nenorintiems atskiro kambario, bet turintiems daug erdvės D. Česnauskaitė pataria ją atskirti į kelias zonas. „Jeigu tarp televizoriaus ir minkštosios dalies gaunasi 5 – 6 metrai, galima įrengti bibliotekėlę ar kitokio tipo poilsio, „lounge“ zoną“, – pasakojo interjero dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų