REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ketvirtadienį policija sulaukė devynių pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus Trakų ir Širvintų rajonuose.

 Ketvirtadienį policija sulaukė devynių pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus Trakų ir Širvintų rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Policijos departamentas, tikrinant informaciją apie šiuos įvykius, pažeidimų nustatyta nebuvo.

REKLAMA

Širvintų rajono policija gavo kandidatės į merus pranešimą, kad Širvintų miesto gyventojas gegužės 27 dieną buvo ištepęs jos rinkiminį plakatą, o ketvirtadienį, stebėtojų duomenimis, tas pats asmuo, atvykęs į savivaldybę iš anksto balsuoti, keikėsi, šūkavo dėl to, kad nėra už ką balsuoti. Kandidatė mano, kad asmuo gali užsiimti provokacijomis.

Trakų rajone ryte gautas pranešimas, kad iš kaimo atvežti žmonės balsuoti už tam tikrą partiją. Į policijos komisariatą buvo pristatyti keturi asmenys, kurie apklausti. Pažeidimų nenustatyta.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat gauti pranešimai, kad Trakuose, Karaimų gatvėje gali būti perkami balsai, o Trakų autobusų stotyje vyras galimai vykdo neteisėtą rinkiminę agitaciją. Patikrinimo metu šie žmonės rasti nebuvo.

Lentvario gyventojams kilo įtarimų dėl reklamą dalinančių asmenų. Pranešta, kad Geležinkelio gatvėje, prie parduotuvės, stovi trys įtartini asmenys, o automobilių stovėjimo aikštelėje vyras dalino rinkiminės agitacijos lapelius. Patikrinus informaciją, nustatyta, kad minėti asmenys dalina reklaminius lankstinukus, pažeidimų nenustatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lentvaryje į policiją kreiptasi ir dėl to, kad Geležinkelio gatvėje, prie parduotuvės, šalia autobusiuko „Nedelsk“, kuriame tikrinamos moterys, būriuojasi daug vyrų. Pažeidimų policija nenustatė.

Taip pat pranešta, kad Trakuose, Vytauto gatvėje, prie kavinės stovi sidabrinės spalvos automobilis „VW Sharan“ su užvestu varikliu, o viduje sėdi vairuotojas. Pranešėjas įtarė, kad vyras gali būti atvežęs asmenis į rinkimus. Minėtas automobilis nerastas.

Vėliau pranešta, kad Vytauto gatvėje su automobiliu „Volvo“ moteris antrą kartą atvežė žmones, kurie eina balsuoti. Minėtas automobilis nerastas.

REKLAMA

Trečiadienį ir ketvirtadienį vyko išankstinis balsavimas pakartotiniuose savivaldos rinkimuose Trakų ir Širvintų rajonuose bei Seimo nario rinkimuose Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje. Pagrindinis balsavimas vyks sekmadienį.

Trakų ir Širvintų rajonų savivaldybėse Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo mėnesį vykusių rinkimų rezultatus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų