REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija skelbia sulaikiusi kulkosvaidžius į Pskovą vežusius latvius

 

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) ketvirtadienį paskelbė išardžiusi tinklą, kuri kontrabanda gabeno į šalį šaunamuosius ginklus iš kaimyninės Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Latvijos pilietis, kontrabanda įvežęs ginklų per Rusijos sieną, sulaikytas prekiaujantis šaunamaisiais ginklais Pskovo srityje, kartu su trimis Rusijos piliečiais, kurie organizavo nusikalstamą veiklą, ir penkiais bendrininkais, gyvenančiais įvairiuose (Rusijos) rajonuose“, – taip, anot naujienų agentūros „Interffax“, sakė ketvirtadienį FST atstovas.

REKLAMA

FSB pranešime nurodoma, kad daugiau negu 30 šaunamųjų ginklų buvo rasti per reidą Pskovo srityje, besiribojančioje su Latvija ir Estija. Tarp tų ginklų buvo pistoletų kulkosvaidžių ir karabinų, nurodė pareigūnai.

Iš įtariamų kontrabandininkų dar konfiskuota įvairių detalių, iš kurių galima sumontuoti 40 šaunamųjų ginklų, taip pat 13 granatų, 15 kilogramų sprogmenų, degiklių ir daugiau kaip 15 tūkst. šovinių.

Atliekamas tyrimas dėl neteisėtos prekybos ginklais organizuotoje grupėje.

Šie areštai atlikti tvyrant didelei įtampai tarp Rygos ir Maskvos. Latvija ir kitos Baltijos šalys smarkiai sunerimusios dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir numanomos Maskvos pagalbos prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.

Tuo tarpu Rusija kritikuoja Latvijos įstatymus, kurie, anot Maskvos, faktiškai draudžiančia vartoti rusų kalbą.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų