REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Galvės Taurė (nuotr. Augusto Didžgalvio)

„Galvės Taurės 2015“ organizatoriai: „Auganti buriavimo kokybė, daugiau sportinio azarto, didėjantis vaikų meistriškumas ir dar daugiau buriuojančių moterų!“

6

„Galvės Taurės 2015“ organizatoriai: „Auganti buriavimo kokybė, daugiau sportinio azarto, didėjantis vaikų meistriškumas ir dar daugiau buriuojančių moterų!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų birželio 4-7 dienomis Trakuose startuos didžiausia rytų Lietuvoje jachtų regata „Galvės Taurė 2015“. Jau ketvirtą kartą vyksiantis tradicinis buriavimo sporto renginys sutraukė daugiau kaip 80 komandų, kurias sudarys per 200 buriuotojų. Dalyvauti Trakuose vykstančioje jachtų regatoje ketina buriuotojai ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš kaimyninių valstybių.

REKLAMA

Per keturias regatos dienas numatyti septyni sportiniai ir vienas navigacinis plaukimas, vyks vaikų buriavimo varžybos, sportinį azartą kaitins gyvas varžybų komentavimas, o šeštadienio vakarą buriuotojai ir Trakų svečiai dalyvaus navigacinio etapo apdovanojimų ceremonijoje bei po jos vykstančiame koncerte. „Galvės Taurę 2015“ organizuoja kreiserinį sportinį buriavimą propaguojanti asociacija „Gero vėjo klubas“ ir vaikų buriavimo įgūdžius ugdanti asociacija „Trakų buriuotojų klubas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Užtikrintai siekiame užsibrėžto tikslo – paversti buriavimą visiems suprantama ir prieinama sporto šaka. Kiekvienais metais vis gausesnė, pritraukianti dalyvius iš užsienio regata reikalauja aukščiausios organizacinės kokybės, todėl šiemet bus parengtos dvi lygiagrečios distancijos, kurios užtikrins nenutrūkstamą sportinį azartą, mažesnius laiko tarpus tarp startų, sąžiningesnę kovą ir didesnį dalyvių saugumą“, - sako asociacijos „Gero vėjo klubas“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžioji „Galvės Taurės 2015“ naujiena – joje teisėjaus tarptautinėse regatose patirties įgijęs teisėjas iš Latvijos Roman Mickevič. Praėjusiais metais šis teisėjas teisėjavo didžiausiai Latvijos regatai Baltijos jūroje „Baltic Open“. Pirmą kartą regatoje startuos ir „Platu 25“ kreiserinių jachtų klasė, į regatą laukiama atvykstant šios klasės laivų flotilės iš Latvijos, šioje klasėje dalyvaus ir keli lietuvių ekipažai.

Regatoje dalyvaus kreiserinės jachtos „ORC Club“, kreiserinės jachtos OPEN (be handikapo). Pasak M. Klimantavičiaus, švertbotų flotilė šiemet pasipildė nauja RS TERA klase, savo pajėgumą buriuotojai įrodys ir sportinėse klasėse „Optimist“, „Laser“, „Finn“.

REKLAMA

„Laukiame augančio meistriškumo iš kiekvienais metais milžinišką susidomėjimą rodančių mažųjų buriuotojų, be to, regatoje startuos ir vien tik iš moterų buriuotojų suformuota „Gero vėjo klubo“ moterų įgula. Tikimės, kad jos sudarys rimtą konkurenciją buriuojantiems vyrų ekipažams“, - pasakoja M. Klimantavičius. Ir plaukimai, ir dainos

Birželio 4 d. „Galvės Taurė 2015“ programa prasidės 10 val. dalyvių registracija kempinge „Slėnis“ ir laivų nuleidimu į vandenį, 14 val. vyks regatos atidarymas, o jau 16 val. prasidės pirmieji šverbotų plaukimai. Birželio 5 d. regata persikels į Vilniaus jachtklubą, 12 val. bus duotas startas mažiesiems laivams, o 16 val. – kreiserinėms jachtoms.

REKLAMA

Birželio 6 d., šeštadienį ryte numatytas navigacinis plaukimas kreiserinėmis jachtomis ir švertbotais, taip pat – sportiniai plaukimai kreiserinėmis jachtomis Galvės ir Skaisčio ežeruose. Navigacinis plaukimas bus komentuojamas gyvai, buriavimo sporto gerbėjai ir entuziastai gyvų regatos komentarų galės klausytis prie centrinės Trakų miesto krantinės. Į šeštadienio vakare įvykstančią apdovanojimų ceremoniją kviečiami ne tik buriuotojai, bet ir Trakų miesto svečiai. Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos įvyks nuotaikingas vakaro koncertas – visus susirinkusius linksmins šokių studija „Asorti“ ir dainuojančių mimų muzikos grupė „Neteisėtai padaryti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Regatos uždarymas ir apdovanojimų ceremonija numatoma birželio 7 d. 15 val. kempinge „Slėnis“.

Praėjusių metų regatoje „Galvės Taurė 2014“ susumavus trijų dienų plaukimų rezultatus, ORC klasėje stipriausia buvo jachtos „Pandora“ įgula (kapitonas Tadas Žižys), o kreiserinių jachtų grupėje „Open 1“ pirmoji vieta atiteko jachtai „Voodoo“ (kapitonas Gintaras Chomentauskas), o „Open 2“ – jachtai „Marika“ (kapitonas Romas Sematovič).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų