REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Seppas Blatteris (nuotr. SCANPIX)

Neatlaikė spaudimo: tik ką perrinktas FIFA prezidentas traukiasi

FIFA prezidentas Seppas Blatteris atsistatydino antradienį, praėjus vos keturioms dienoms nuo jo išrinkimo penktajai kadencijai.

14

FIFA prezidentas Seppas Blatteris atsistatydino antradienį, praėjus vos keturioms dienoms nuo jo išrinkimo penktajai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

79-erių S.Blatteris, išrinktas penktajai kadencijai penktadienį, apie savo sprendimą paskelbė per spaudos konferenciją Ciuriche. Nuo FTB reido viename Ciuricho viešbučių ir septynių FIFA pareigūnų sulaikymo prieš pat FIFA kongreso pradžią praėjo šešios dienos.

REKLAMA

Skubiai surengtoje spaudos konferencijoje antradienį S.Blatteris pasakė, kad jo „mandatą, regis, palaiko toli gražu ne visi futbolo pasaulyje“. S.Blatteris pridūrė, kad nepaisant jo perrinkimo, Tarptautinei futbolo asociacijų federacijai „FIFA reikia esminio pertvarkymo“. Tikimasi, kad rinkimai bus rengiami laikotarpiu tarp gruodžio ir kovo.

TV3.lt primena, kad penktai kadencijai perrinktas S. Blatteris sulaukė itin daug kritikos dėl skaidrumo futbolo pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vos prieš keletą dienų Ciuriche buvo areštuoti šeši futbolo pareigūnai, reaguojant į JAV prašymą suimti asmenis, įtariamus gavusius arba mokėjusius kyšius Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) ir jai pavaldžių institucijų pareigūnams, kurių sumos siekia milijonus dolerių, nurodė Šveicarijos pareigūnai.

Tiesa, pats S.Blatteris, kuris yra įtakingas sporto pasaulio veikėjas, nėra Jungtinių Valstijų atliekamo tyrimo taikinys, rašė „The New York Times“. Šį mėnesį S.Blatteris neigė, kad jo veikla domisi JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) tyrimą dėl korupcijos atliekantys pareigūnai.

Tas paneigimas buvo paskelbtas po to, kai viename televizijos ESPN parodytame dokumentiniame filme buvo pareikšta, kad tas Šveicarijos pareigūnas vengė atvykti į Jungtines Valstijas, vykdančias tyrimą dėl FIFA veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų