REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Gelbėtojai išgirdo žmonių bildesį ir riksmus Kinijoje nuskendusiame laive su 411 keleivių (nuotr. SCANPIX)

Kinijoje nuskendusiame laive su 411 keleivių gelbėtojai išgirdo žmonių bildesį ir riksmus

(atnaujinta 11.23)

Kinijoje nuskendusiame laive aptiko išgyvenusių keleivių, gelbėtojai išgirdo jų stuksenimą, rašo dienraštis „People's Daily“. Anot „Xinhua“, tai pat buvo girdimi riksmai.

8

Kinijoje nuskendusiame laive aptiko išgyvenusių keleivių, gelbėtojai išgirdo jų stuksenimą, rašo dienraštis „People's Daily“. Anot „Xinhua“, tai pat buvo girdimi riksmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis paskutiniais duomenimis, buvo išgelbėti 13 žmonių, o penki žuvo, rašo laikraštis.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Kinijos prezidentas Xi Jinpingas įsakė padaryti viską, kas įmanoma vykdant gelbėjimo darbus nelaimės zonoje. Transporto ministerija ir kitoms tarnyboms buvo liepta mobilizuoti visus turimus resursus. Šalies laivynas išsiuntė 140 narų į nelaimės vietą. Šiuo metu gelbėtojai bando išardyti laivą, rašoma leidinyje.

REKLAMA

„Reuters“ teigimu, laivas nebuvo perkrautas, jo talpa yra 500 žmonių. Denyje buvo pakankamai gelbėjimosi liemenių visiems jo keleiviams, jas taip pat vilkėjo ir išsigelbėję keleiviai.

Kapitonas ir pagrindinis laivo inžinierius, atsidūrę tarp pirmųjų išsigelbėjusių, buvo iškart sulaikyti.

Kinijoje po laivo katastrofos Jangdzės upėje išgelbėta senyva keleivė, ieškoma korpuse įstrigusių gyvų žmonių

REKLAMA
REKLAMA

Narai ištraukė 85 metų moterį iš Kinijos Jangdzės upėje apvirtusio 458 žmones gabenusio keleivinio laivo, o gelbėtojai tikisi, kad viduje dar gali būti likę gyvų žmonių, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida po vienos iš didžiausių šalyje pastarojo meto katastrofų.

Taip pat buvo rasti penkių žuvusiųjų palaikai po to, kai laivas pirmadienio vakarą apvirto siaučiant audrai, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Dienraštis „People's Daily“, paskelbęs savo tinklaraštyje keleivių sąrašą, nurodė, kad tame laive buvo įvairaus amžiaus žmonių: pradedant trejų metų vaikais ir baigiant vyresniais negu 80 metų senoliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po keturių denių turistinio laivo katastrofos kol kas pavyko išgelbėti tik keliolika žmonių, o pranešimai apie padėtį yra prieštaringi.

Valstybinės televizijos reportaže buvo parodyti dramatiški vaizdai, kai gelbėtojai mėginant išpjauti angą apvirtusio laivo korpuse. Vėliau narai ištraukė gyvą 85 metų moterį, kurios būklė, kaip pranešama, buvo gera.

Kaip rašo „People's Daily“, laive „Dongfangzhixing“ („Rytinė žvaigždė“) tebėra įstrigusių keleivių, o valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ nurodė, kad gelbėtojai dar girdėjo žmonės, besišaukiančius pagalbos iš vidaus.

REKLAMA

Dešimtys gelbėtojų laivų kovojo su stipriu vėju, mėgindami pasiekti apvirtusį laivą per smarkią liūtį.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) paragino dėtis visas pastangas žmonių gyvybėms gelbėti, o premjeras Li Keqiangas ((Li Kečiangas) išvyko į katastrofos vietą centrinėje Hubėjaus provincijoje, nurodė „Xinhua“.

Agentūra pridūrė, kad preliminarus patikrinimas rodo, jog laivas nebuvo perkrautas ir kad jame buvo pakankamai gelbėjimosi liemenių. Visi išgelbėti žmonės vilkėjo gelbėjimosi liemenes, rašo „Xinhua“.

REKLAMA

Tarp nedaugelio išgelbėtųjų buvo laivo kapitonas ir vyriausiasis mechanikas, kuriuos ketina apklausti policija, pridūrė „Xinhua“.

Jangdzės upės laivybos administracija citavo „Dongfangzhixing“ kapitono ir mechaniko žodžius, kad laivas greitai nuskendo, netikėtai patekęs į „viesulą“.

Laive buvo 406 turistai, daugiausiai 40–80 metų, dalyvavę ekskursijoje, kurią organizavo viena Šanchajaus turizmo agentūra, taip pat 47 įgulos nariai, rašo „People's Daily“.

Valstybinis radijas paskelbė, kad laivas apvirto per dvi minutes ir kad nespėta išsiųsti pagalbos signalo. Septyni žmonės sugebėjo išplaukti į krantą ir pranešė apie nelaimę, pridūrė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinis dienraštis „Hubei Daily“ nurodė, kad katastrofos vietoje upės gylis yra apie 15 metrų.

„Dongfangzhixing“, galintis gabenti daugiau negu 500 žmonių, plaukė į Čongčingo miestą Kinijos pietvakariuose iš Nandzingo, rytinės Dziangsu provincijos sostinės.

Jis nuskendo apie 21 val. 28 min. vietos (16 val. 28 min. Lietuvos) laiku Dzianli regione centrinėje Hubėjaus provincijoje, Jangdzės vidurupyje.

Tokio masto laivybos katastrofos yra neįprastos Kinijoje, kur upių turizmas gana populiarus. Ši avarija yra didžiausia Jangdzėje nuo šių metų sausio, kai upėje per bandymus nuskendo naujutėlaitis buksyras ir žuvo 22 iš 25 jame buvusių žmonių.

Bendrovės, kuriai priklausė „Dongfangzhixing“, generalinio direktoriaus pavaduotojas Wang Jianhua (Vang Dzianhua) sakė, kad jo kompaniją tokio masto tragedija ištiko pirmąkart. Kaip rašo „Hubei Daily“, ta bendrovė veikia nuo 1981 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų