REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Teo“ įrengė pirmąją tiesioginę šviesolaidinę jungtį su Ukrainos sostine Kijevu, o bendrą tarptautinio interneto srautą per metus padidino 25 procentais – iki 146 gigabitų per sekundę (Gb/s).

REKLAMA
REKLAMA

Nauja 10 Gb/s spartos tarptautinė interneto jungtis tarp Ukrainos ir Lietuvos dvigubai padidins perduodamų duomenų greitį tarp abiejų šalių. Iki šiol duomenys tarp Ukrainos ir Lietuvos keliaudavo tarptautiniais tinklais per Stokholmą ir Frankfurtą, o dabar per Lenkiją susijungs su operatoriais Kijeve.

REKLAMA

„Tiesioginis srautas tarp Vilniaus ir Kijevo vartotojams leis perduoti duomenis greičiau ir saugiau. Įvertinę nuolat augančius tarptautinių duomenų kiekius ir didėjantį klientų skaičių, esame numatę toliau didinti jų perdavimo spartą“, – sako Tarptautinio verslo padalinio prekybos projektų vadovas Andrius Aglinskas.

Nuo praėjusių metų gegužės „Teo“ tarptautinio interneto srautas išaugo 25 proc. – iki 146 (Gb/s), o nuo 2002 m. – 1000 kartų. 49 proc. Lietuvos tarptautinio interneto srauto teikiama per tiesiogines „Teo“ jungtis. Frankfurte, Rygoje, Londone ir Stokholme bendrovė turi sujungimų su tarptautinių operatorių tinklais taškus (angl. points of presence – POP). Užtikrindama maksimalią duomenų perdavimo spartą, paslaugų patikimumą ir ryšio rezervavimo galimybes, „Teo“ yra įrengusi dubliuotus tarptautinio ryšio kanalus su visomis kaimyninėmis šalimis: Lenkija, Latvija, Kaliningrado sritimi, Baltarusija. Jūriniu kabeliu bendrovės tinklai yra sujungti su interneto ryšio teikėjais Švedijoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų