REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobilioji programėlė, suteikianti galimybę atsiskaityti už kelionę spustelėjimu ekrane, – jau realybė Lietuvoje. Užuot piniginėje ieškoję grynųjų ar traukę iš jos banko kortelę, taksi keleiviai Vilniuje turi alternatyvą. Dar labai naują atsiskaitymo būdą „In-App payment“ estų kompanija „Taxify“ pastarąjį mėnesį pristato net dešimtyje šalių, tarp jų – ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl spartaus gyvenimo tempo būdami itin mobilūs, didmiesčių gyventojai žavisi inovacijomis, kurios padeda taupyti laiką ir suteikia patogumo. Mobiliąją programėlę „Taxify“, skirtą greitai išsikviesti taksi, vien Baltijos šalyse jau parsisiuntė arti 250 tūkst. naudotojų.

REKLAMA

Programėlę sukūrusi estų kompanija vysto ambicingus planus tolimesnei plėtrai. „Taxify“ pernai buvo pripažinta geriausia mobiliąja programėle Estijoje, jos kūrėjams suteikta galimybė šiemet atstovauti šaliai prestižiniuose „World Summit Award Mobile“ apdovanojimuose – tai tik keli iš veržlios kompanijos pasiekimų pastaraisiais metais įgaunant vis didesnį pagreitį.

Lietuvoje įžvelgė nišą

„Taxify“ vadovo Markuso Villigo teigimu, puikus interneto ryšys Lietuvoje suteikia galimybę greitai ir lengvai parsisiųsti mobiliąsias programėles, jas išbandyti bei „įdarbinti“. Veiklai Vilniuje pasiryžta įsitikinus, kad gyvybingame mieste jaučiamas patogesnio taksi išsikvietimo poreikis.

REKLAMA
REKLAMA

Neapsieita ir be netikėtumų – kol vienos didžiausių išsikviesti taksi skirtos mobilios aplikacijos Lietuvoje savininkai užsiima „Taxify“ intenetinio adreso su „.lt“ galūne naudojimu kreipiant lankytojų srautą į savo svetainę, estų startuolis tikisi laimėti konkurencinę kovą siūlydamas geresnę paslaugą.

Tai, jog neseniai Vilniuje paskelbta apie atsiradusią progą didesniame skaičiuje taksi automobilių susimokėti naudojant banko kortelių skaitytuvą – sveikintina. Visgi kalbant apie naujovės vardo išties vertus pokyčius, „Taxify“ pristato galimybę susimokėti už kelionę ženkliai greičiau nei bet kuria forma šiuo metu siūloma rinkos sunkiasvorių Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patogumas ir saugumas – išvien

Akcentuodama šios atsiskaitymo formos funkcionalumą, kompanija pabrėžia duomenų saugumo svarbą. Norėdamas naudotis „In-App“ apmokėjimu, klientas registruoja savo banko kortelės duomenis, saugomus tarptautinius standartus atitinkančioje duomenų bazėje.

Pasirinkus minėtą atsiskaitymo formą, kelionės metu programėlė suskaičiuoja nuvažiuotų kilometrų skaičių, daugindama jį iš nustatytų ir iš anksto keleiviui žinomų tarifų. Kai vairuotojas pažymi, kad kelionė baigta, jo įrenginio ekrane patvirtinama atliktos paslaugos kaina. Klientas savo išmaniojo įrenginio ekrane mato, kiek pinigų norima nuskaičiuoti nuo jo sąskaitos. Patvirtinus šią operaciją, išsyk gaunama elektroninė sąskaita su tiksliais vežėjo ir kelionės duomenimis.

REKLAMA

Moderni naudos matematika

Kompanijos „Taxify“ vadovo M. Villigo teigimu, mobiliosios programėlės naudotojo, kuris nuo šiol už kelionę gali susimokėti ir vienu spustelėjimu, portretas visose šalyse turi kelis itin aiškius bendrus bruožus: „Pirma – tai savo laiką branginantis žmogus. Antra, jis į savo gyvenimą drąsiai įsileidžia šiuolaikines technologijas, tačiau tai daro ne tik smalsumo vedinas. Šiandien žmogus siekia didžiausio įmanomo efektyvumo net ir kasdieniuose sprendimuose“.

Nemažai didmiesčių gyventojų taksi paslaugas renkasi įvertinę tai, kad nuosavo automobilio išlaikymas ir priežiūra reikalauja nemažai pinigų, laiko bei tam tikro išmanymo. Be to, sėdint keleivio vietoje galima dirbti kompiuteriu arba tiesiog atsikvėpti įtemptos dienos eigoje, laviravimą miesto spūstyse patikint savo darbo žinovui. Apmokėjimas spustelėjimu programėlėje – unikalus elementas vertinant visą taksi programėlių spektrą Baltijos šalyse, įgyjant galimybę apsisaugoti nuo nesąžiningo elgesio. Išvardintais privalumais turėtų būti patenkinti ne tik sostinės gyventojai, bet ir čia apsilankantys užsieniečiai, jau spėję susidraugauti su „Taxify“ svetur.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų