REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Daugiau nei po dviejų savaičių Kybartų pataisos namuose pradės veikti ryšio blokavimo sistema.

 Daugiau nei po dviejų savaičių Kybartų pataisos namuose pradės veikti ryšio blokavimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Birželio 9 dieną pradėsianti veikti įranga sudarys trukdžius GSM, radijo, 3G ir 4G bangoms drausmės grupės nuteistųjų gyvenamosiose ir bendro naudojimo patalpose bei visame lokaliniame sektoriuje, BNS pranešė Kalėjimų departamento atstovas Tomas Čepelevskis.

REKLAMA

„Gavome Visuomenės sveikatos centro specialistų išvadą, kad įrenginiai yra tinkami naudoti. Ryšių reguliavimo tarnyba taip pat pripažino, kad sistema veikia, tačiau davė mums laiko išbandyti, ar ryšys nėra trikdomas aplinkiniams gyventojams“, - sako Kybartų pataisos namų direktorius Virginijus Adomaitis.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, daugiau nei kilometro spinduliu veikianti ryšio blokavimo įranga įdiegta medicinos korpuso pirmame aukšte, kur yra kamerų tipo patalpos. Ryšys bus trukdomas 18-oje nuteistųjų kamerų ir bendrojo naudojimo patalpose: dušo, poilsio, buities ir pasivaikščiojimo kiemeliuose. Galimybės naudotis nelegaliai patekusiais mobiliojo ryšio ir interneto aparatais neteks maždaug 50 nuteistųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Ryšio blokavimas specialia įranga yra viena iš kompleksinių priemonių viešajai tvarkai įkalinimo įstaigoje palaikyti. Taip pat atliekamos kratos, sulaikomi draudžiamų turėti daiktų tiekėjai. Pernai Kybartų pataisos namuose atliktos 2418 kratų, paimti 1493 mobilieji telefonai.

Antradienį įsitikinti, kaip veikia blokavimo įranga į Kybartų pataisos namus atvyks teisingumo ministras Juozas Bernatonis ir laikinoji Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė. Renginyje taip pat dalyvaus Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ryšio blokavimo sistema bus pristatyta ir visuomenei.

Šiuo metu Kybartų pataisos namuose bausmę atlieka beveik 400 ne pirmą kartą teistų asmenų.

Naudodamiesi neteisėtai turimais mobiliojo ryšio telefonais, nuteistieji, padedami laisvėje esančių bendrininkų, iš gyventojų neretai išvilioja pinigus. Siekiant užkardyti sukčiavimus telefonu, prieš porą metų nuspręsta blokuoti ryšį kalinimo įstaigose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų