REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Lėktuvo nuotrauka (nuotr. kam.lt / Ieva Budzeikaitė)

Nukritusio lietuvių lėktuvo „An-2“ pilotų paieška bus tęsiama per naktį, sako Lietuvos karinių jūrų pajėgų vado padėjėjas kpt. ltn. Antanas Brencius.

7

Nukritusio lietuvių lėktuvo „An-2“ pilotų paieška bus tęsiama per naktį, sako Lietuvos karinių jūrų pajėgų vado padėjėjas kpt. ltn. Antanas Brencius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat šiuo metu mokslininkų pagalbos sulaukė Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivo „Kuršis“ įgula, kuri pakartotinai žvalgo Baltijos jūros dugne rastą orlaivį. „Į „Kuršį yra transportuota Klaipėdos universiteto mokslininkų grupė su jų povandeniniu robotu, pažiūrėsime, galbūt jų įranga bus efektyvesnė“, - BNS trečiadienio vakarą sakė A.Brencius.

REKLAMA

Pasak kariuomenės atstovo, pilotų paiešką ir toliau vykdo Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvas. „L-410“ šiandien skraidė ore, taip pat sraigtasparnis. Sraigtasparnis šiuo metu yra nusileidęs, o „L-410“ yra ore. Kol kas šiuo metu turiu informaciją, kad ji (operacija) tęsiasi ir planuojama tęsti per naktį“, - sakė A.Brencius.


Įtemptos laukimo valandos: nukritusio lietuvių lėktuvo „An-2“ katastrofos chronologija


Krašto apsaugos ministerija trečiadienio vakarą išplatino pranešimą, kad paieška bus tęsiama ir ketvirtadienį. Pasak pranešimo, paiešką šiuo metu toliau tęsia karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Kuršis“, paieškos ir gelbėjimo laivas „ Šakiai“ ir orlaivis „L-410“, pasirengęs operacijai yra ir JAV kariuomenės orlaivis „Hercules“ 130.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį dingęs orlaivis buvo rastas antradienį Baltijos jūros dugne 124 metrų gylyje, daugiau kaip 116 kilometrų nuo kranto, tarp Liepojos ir Palangos, Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje., pilotai kol kas nerasti.

Surastas orlaivis antradienio vakarą buvo nufilmuotas „Kuršio“ turima kamera. Karininko teigimu, „An-2“ yra priekiu pasviręs į dugną, pro kabinos stiklą matomos tuščios pilotų kėdės. A.Brencius BNS patvirtino, kad rasto orlaivio durys buvo „šiek tiek“ praviros, tačiau susilaikė nuo komentarų, ką tai galėtų reikšti.

Gelbėjimo operacijos kritikai teigia, kad pilotų ir lėktuvo paieškoje nebuvo pasitelkti visi galimi ištekliai.

Dėl to, kad buvo netinkamai vykdoma paaieška, gali kristi aukštų šalies pareigūnų galvos. Plačiau TV3 vaizdo reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų