REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"SMScredit.lt A lygos" čempionato atidėtų penktojo turo rungtynių apžvalga.

Rokiruotė. 4:1 prieš Kauno "Stumbrą" laimėjęs šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris" perėmė lygos lyderio poziciją. Vos tris taškus per 13 turų praradę vilniečiai dabar dviem pirmauja prieš "Trakus".

REKLAMA
REKLAMA

Tendencija. Pastaruoju metu "Žalgiris" ir "Trakai" skina pergales, o juos persekiojantys Klaipėdos "Atlantas" ir Marijampolės "Sūduva" barsto taškus. Šios savaitės antradienis nebuvo išimtis iš taisyklės - "Atlantas" Kaune netikėtai 0:1 pralaimėjo "Spyriui".

REKLAMA

Liūnas. Uostamiesčio komanda neabejotinai jame įklimpo. Įmušti "Atlantas" nesugebėjo įmušti antrą kartą iš eilės, o per pastarąsias šešerias "SMScredit.lt A lygos" rungtynes klaipėdiečiai laimėjo vos sykį. Nuo "Trakų" futbolininkų "Atlantas", kaip ir "Sūduva", atsilieka jau 13 taškų.

Taktika. Aiškiai matyti, kad pajūrio komandos trenerio Konstantino Sarsanijos dabartinis prioritetas - šeštadienį vyksiantis LFF taurės turnyro finalas, kurį klaipėdiečiai žais prieš "Žalgirį". "Atlantas" rungtynes su "Spyriu" pradėjo be ant suolo arba užribyje paliktų Andrejaus Paniukovo, Roberto Vėževičiaus, Dovydo Norvilo, Maksimo Maksimovo, Edvino Gertmono, Rolando Baravyko. "Žalgiris" nusprendė leisti pailsėti Vytautui Lukšai bei vėl vertėsi be traumuoto Jakubo Wilko, tačiau komandos treneris Valdas Dambrauskas po pergalės irgi užsiminė apie artėjantį finalą: "Norėjome išeikvoti kuo mažiau jėgų. Pavyko - per pirmąjį kėlinį įmušėme triskart ir išsprendėme visas problemas".

REKLAMA
REKLAMA

Žudikas. "Stumbras" pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės, tačiau puolėjas Artūras Rimkevičius per šią čempionato atkarpą įmušė penkis kartus. Devynis sykius kamuolį į varžovų vartus šiame "SMScredit.lt A lygos" čempionate siuntęs A.Rimkevičius sezono snaiperių sąraše dalijasi trečiąją poziciją su Elivelto iš "Žalgirio".

Staigmena. Prieš čempionatą "Spyriui" buvo pranašaujama autsaiderio, kuris kovos dėl teisės likti lygoje, dalia. Patys Kauno futbolininkai su tokiu scenarijumi aiškiai nesutinka - jie laimėjo ketverias iš pastarųjų šešerių rungtynių, pralaimėjo tik vienerias, įsitvirtino penktoje vietoje, nuo "Atlanto" ir "Sūduvos" atsilieka vos dviem taškais, o apatinę turnyro lentelės kaimynę "Kruoją" lenkia jau šešiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų