REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Jazzu (nuotr. Organizatorių)

Šiais metais nelabiau sekiau, kas vyksta „Eurovizijoje“, todėl konkursą stebėjau be išankstinio nusistatymo - esu girdėjusi tik mūsų atstovų dainą. Atidarymas nuteikė labai gerai, scena pasirodė įspūdinga. Sakiau, kad nedalyvausiu „Eurovizijoje“, nors vien dėl tokios scenos reikėtų sudalyvauti. Kuomet pradėjo skelbti dalyvius, nemaloniai nustebau. Visi vieno veido, vienodai atrodo.

37

Šiais metais nelabiau sekiau, kas vyksta „Eurovizijoje“, todėl konkursą stebėjau be išankstinio nusistatymo - esu girdėjusi tik mūsų atstovų dainą. Atidarymas nuteikė labai gerai, scena pasirodė įspūdinga. Sakiau, kad nedalyvausiu „Eurovizijoje“, nors vien dėl tokios scenos reikėtų sudalyvauti. Kuomet pradėjo skelbti dalyvius, nemaloniai nustebau. Visi vieno veido, vienodai atrodo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moldova

Britney Spears + Backstreet Boys + Russian rap – banalus režisūrinis sprendimas. Mano „spelleris“ parašė bananas. Toks geras žodis, manau, čia labai tinka. Jei tai daina apie meilę, tai mano ir jo supratimas apie meilę akivaizdžiai skiriasi. Vaikinukui reikėtų padirbėti su diktoriumi. Juk daina pristatoma Europai, o ne vietinei rinkai.

REKLAMA

Armėnija

Pradžia priminė Walto Disney miuziklą. Tik nežinau, ar jis labai tinkamas su personažais iš „Žiedų valdovo“. Įdėmiai klausiau, tačiau taip ir nesupratau, apie ką ši daina. Jokios žinutės. Visi dainavo tuo pačiu tembru, tad kaip kvintetui tai visai geras privalumas.

Belgija

Pradžia priminė „Lorde“ kūrinį „Royals“ – frazuote, dainavimo maniera. Man patiko. Matosi, kad D.Montvydas paliko savo pėdsaką, t.y. suktuką „Eurovizijoje“. Patiko ir prancūziškas minimalizmas, puikiai išnaudoti pritariamieji vokalai. Panašu, kad jie nenori laimėti, o gerai pasirodyti. Valio - tikslas pasiektas!

REKLAMA
REKLAMA

Nyderlandai

D.Montvydas paliko ne vieną, o du pėdsakus (raištis ant akių). Galingas, nuostabus, spalvingas vokalas. Pati daina, yra keturių akordų hitas, bet labai geras hitas! Jei visi pasirodymai tokie būtų, galėčiau konkursą žiūrėti ir dažniau.

Suomija

Pritariu tokiam tokiam šalies sprendimui. Kalbu ne apie muzikinę pusę. Labai gerbiu tuos žmones ant scenos. Nuostabu, kad jie daro tai, ką myli. Ir dar pasidžiaugsiu, kad „Eurovizija“ sujungia įvairius muzikos žanrus po vienu stogu.

Graikija

Celine Dion dainuoja „Rise Like A Phoenix“. Šimtą kartų matytas sprendimas – graži mergina, fortepijonas, blizganti suknelė, galingas vokalas... Bet visi jie čia tokie patys galingi. Ir labai vienodi. Tokių dainų – tūkstančiai. Visą dainą klausyti atsibosta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estija

Įsiminė du dalykai – simboliai: durys ir ilgos estės blakstienos. Deja, ne pati daina, kurį pavadinčiau biudžetiniu Tarantino variantu. Žiūrėjau ir bandžiau suprasti, kodėl jie man vis tik patiko.

Makedonija

Na, aišku, pritariamieji vokalai skambėjo gerai. Problema tame, kad jie skambėjo geriau, nei pagrindinis vokalas, kuris, mano nuomone, visai neintonavo. Keistas sprendimas dėl aranžuotės – kūrėjai dvi stilistikas suplakė į vieną. Nereikėjo iš dainos atimti tos pulsuojančios erotikos...

Serbija

Priminė senovės pagonių apeigas aplink Stelmužės ąžuolą. Visi suprantame, kad yra įvairių būdų kalbėti apie grožį, tačiau šis buvo bene ironiškiausias. Serbija nuo šiol bus ironiškiausia tauta Europoje.

REKLAMA

Vengrija

Galima pagirti vengrus už tai, kad dainos žodžius jie kūrė patys. Ir tai aiškiai girdisi. Lūpos dainuoja apie karą, o akys? Atrodo, kad atlikėja pati nesupranta apie ką dainuoja, neišgyvena dainos. Kita vertus, nenuostabu, nes pati daina – lozungų kratinys.

Baltarusija

Daug žadantis vokalas. Viskas buvo gerai, kol neprasidėjo priedainis. Kam buvo reikalinga ta vietos sau nerandanti Vanessa May ant scenos? Neišgąsdino, nesupurtė ir nepalietė manęs nei tas priedainis, nei pati daina.

Rusija

Rusijos taikos balandis vietomis giedojo pro šalį. Daina standartinė, „Eurovizinė“. Tačiau, jei Europa neįvertins šios dainos, ji neabejotinai taps naujuoju Rusijos hitu.

REKLAMA

Danija

Pasirinktas visiems žinomas žanras, tačiau ši kartą idėja neįtikino. Visiems, besiskundžiantiems lėšų trūkumu, siūlau imti pavyzdį iš danų. Jie nestigo ir gerų idėjų – patiko jų scenografinis sprendimas. Tik nesuprantu, ar nebemoku džiaugtis, ar visur ieškau rimtos žinutės, istorijos, poetiškumo. Baro daina, nors paaugliai į barus neįleidžiami?

Albanija

Atlikėja arba turėjo problemų su balsu, arba nesusitvarkė su jauduliu. Sceninį kostiumą mielai iš jos pasiskolinčiau. Daina – sudėtinga atlikimo prasme ir atlikėja jos neišpildė. Jaučiau diskomfortą į ją žiūrėdama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rumunija

Pirmas įspūdis – Eross Ramazotti. Vėliau aplanko dviprasmiški jausmai. Daina lyg ir patiko, bet kažko trūko pačiam atlikėjui.

Gruzija

Priminė personažą iš filmų apie vampyrus. Gera priedainio melodija, stipri atlikėjos energetika. Išvaizda… Na, galėtų būti Salasavičiaus modelis, o ir scena priminė praėjusį jo pristatymą. Charizmatiškiausiu atlikėju liko Conchita. Ir visai ne dėl barzdos. Balsuočiau už belgų ir olandų dainą. Įdomiai atrodė ir estai, o gruzinė pasirodė labai charizmatiška. Reklamos metu parodė Austriją - štai ir turiu vieną iš savo konkurso favoričių. Iš visų patekusių į finalą būčiau pasirinkusi tris: Belgiją, Estiją, Gruziją. Žinoma, sirgsiu už Vaidą ir Moniką, linkiu sėkmės ir laukiu jų pasirodymo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų