REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 21 dieną Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos“ slėnyje vyksiančios tarptautinės jaunųjų mokslininkų parodos-konkurso KTU „Technorama 2015” lankytojai galės pamatyti ir įvertinti rekordiškai daug – 78 – inovatyvias ir pritaikytas verslui idėjas, technologinius sprendimus ir prototipus.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su „Technorama“ KTU „Santakos“ slėnyje vyks naujo formato moksleiviams skirta atvirų durų diena „Nuotykių diena su KTU“. Antrą kartą organizuojamas renginys nuo 11 val. pakvies 5-12 klasių moksleivius, kuriems bus pristatytos studijų programos, jie bus supažindinti su atskirų fakultetų veikla, o taip pat galės smagiai papramogauti, pranešė parodos organizatoriai.

REKLAMA

Parodos metu taip pat vyks trečiasis KTU Alumnų verslo klubo susitikimas.

Nuo studentiško bolido iki roboto

Daugiausiai darbų KTU „Technoramai“ – net 29 – šiemet pateikta elektros, elektronikos ir energetikos srityje, ne ką mažiau inovatyvių darbų pristatys informacinių technologijų (IT) ir mechanikos sričių jaunieji mokslininkai.

Kaip ir kasmet, konkurse dalyvaus ne tik jau technologinius sprendimus sukūrę studentai, bet ir labai drąsias idėjas turintys jaunieji mokslininkai, kurie parodos metu ieškos investuotojų, galinčių jų idėjas paversti komerciškai naudingais projektais.

REKLAMA
REKLAMA

„Parodos lankytojų šiemet lauks išties įspūdingi eksponatai – daugelis galės ne tik išbandyti gimnazisto sukurtą bagį, pavairuoti studentišką bolidą, bet ir įvertinti laiptais galinčio vežti roboto galimybes“, – šių metų konkurso atradimus vardino pagrindinio renginio organizatoriaus – KTU Nacionalinio inovacijų ir verslo centro (NIVC) direktorius Edmundas Šalna.

Parodoje taip pat bus daug įdomių IT sprendimų bei nano technologijų prototipų, sukurtų ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos universitetų atstovų.

Startuolių, verslininkų ir investuotojų patirtis

KTU „Technoramos“ metu jaunieji mokslininkai ir lankytojai galės ne tik semtis idėjų, kaip sėkmingai įgyvendinti savo sumanymus iš projekto „Inovatyvaus verslo skatinimas“ (INOVEKS) metu jau įkūrusių savo įmones jaunųjų verslininkų, bet ir klausytis patarimų, kuriuos pranešimų metu dalins sėkmingą verslą išvystę startuolių kūrėjai ir aktyvūs investuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime, kad inovatyvių idėjų turintis jaunimas ne tik pristatytų savo projektus, bet ir mokytųsi iš geriausių sėkmės istorijų, todėl parodos metu savo patirtimi pasidalinti pakvietėme tarptautinio drabužių mainų projekto „Vinted“ komandos atstovą Mantą Mikucką. Mantas ne tik papasakos apie „Vinted“ projekto kelią į sėkmę, bet ir pasidalins patarimais, kaip jaunimui atkreipti investuotojų dėmesį“, – pranešėjų pasirinkimą aiškino E. Šalna.

Pranešimų sesijos metu, nuo 13 val. iki 14.30 val., KTU „Santakos“ slėnio 2-oje salėje su parodos lankytojais taip pat diskutuos renginio mecenato „Practica Capital“ partneris Donatas Keras, kuris ne tik paaiškins, ko dažniausiai naujose idėjose ieško investuotojai, bet ir patars, ko reikia, kad tiek pati idėja, tiek jaunieji mokslininkai būtų konkurencingi dabartinės ir svarbiausia – būsimosios rinkos sąlygomis.

REKLAMA

Pranešimų sesiją užbaigs bendrovės „Teo“ vyriausiasis IS analitikas dr. Arūnas Požėra, kuris su parodos lankytojais diskutuos apie ateities telekomunikaciją ir aiškinsis, kokią vietą šiandieniniame mūsų gyvenime užima dabartinės telekomunikacinės technologijos ir kokios jų ateities vizijos.

Prizinis fondas – 5 tūkst. eurų

Parodos uždarymo metu 15 val. konkurso dalyviai sužinos, ką kompetentingos komisijos, sudarytos iš verslo, mokslo bei investuotojų atstovų, atrinko ir įvertino piniginiais prizais, kuriuos įsteigė KTU rektorius Petras Baršauskas, renginio rėmėjai: Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacija (VCA), „Teo“, KTU Alumnų asociacija, renginio globėjas – Antano Guogos paramos fondas.

REKLAMA

Šiemet konkurso dalyviai pasidalins beveik 5 tūkst. eurų prizinį fondą, taip pat bus paskatinti kitomis rėmėjų dovanomis, o su jų darbais visi norintys galės susipažinti specialiai renginiui išleistame darbų kataloge KTU „Technorama 2015: nuo idėjos iki sprendimo“ bei internetinėje svetainėje technorama.ktu.lt, sakoma KTU pranešime.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų