REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nenuostabu, kad šiandien daugelį kilusių klausimų žmonės paprasčiausiai suveda į „Google“ paieškos sistemą ir ten randa atsakymus. Verslo klausimai šiai taisyklei taip pat nėra išimtis. Visgi lietuvių sukurtas internetinis įrankis pastariesiems žada palengvinti užduotį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje net 75 proc. įmonių tiekėjų savo verslui ieško internete. Tokius duomenis iliustruoja bendrovės „Spinter“ apklausa, kurią užsakė pirkimų sistemos „DealLink.biz“ kūrėjai. Tiesa, paieškos sistema internete turi skirtingus algoritmus, kokia eilės tvarka bus pateikti įmonių rezultatai, taigi įmonės ne visada gali tiekėju pasirinkti tinkamiausią variantą.

REKLAMA

Trumpina atstumą tarp užsakovo ir tiekėjo

Kaip pasakoja projekto „DelLink.biz“ vadovas ir vienas iš įkūrėjų Emilijus Vinča, tai paskatino kurti platformą, kurti skaidrią ir patikimą platformą internete, kur galėtų susitikti užsakovai ir tiekėjai.

„Mūsų platformos klientai yra dviejų tipų ir jie naudojasi skirtingais moduliais. Tai yra įmonės užsakovai ir įmonės tiekėjai. Pirmieji nuolat vykdo pirkimus, daug perka ir skelbia konkursus. Paprastai tai yra vidutinės ir stambesnės įmonės, tačiau bet kokiam verslui pirkimai yra aktualūs. O įmonės tiekėjai taip pat ir fiziniai asmenys gali pateikti prekes ar paslaugas“, - apie sistema portalui tv3.lt pasakoja E. Vinča. Jis taip pat pastebi, kad užsakovais retai būna mažos ar individualios įmonės, mat šios perka mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas teigia, kad internete veikiančioje sistemoje galima pasirinkti dominantį prekių arba paslaugų sektorių, keliais veiksmais nustatyti pirkimo kriterijus ir pranešti apie naują konkursą visiems sistemoje registruotiems tiekėjams. Suėjus pirkimo terminui, konkursas stabdomas, o jį paskelbusi įmonė pasirenka jai labiausiai tinkantį tiekėjo pasiūlymą.

Pradėjo nuo viešojo sektoriaus

Šiuo metu su „DelLink.biz“ platforma dirba 4 žmonių komanda, tačiau yra ir keletas partnerių, kurie teikia subrangos paslaugas.

E. Vinča pasakoja, kad pirmiausiai pradėjo nuo viešųjų pirkimų platformos kūrimo ir vėliau patirtį pritaikė privačiame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Projektą pradėjome pernai, sudarėme preliminarų produkto prototipą, rugsėjo mėn. įkūrėme įmonę ir pasamdėme IT kompaniją suprogramuoti sistemą. „DealLink“ pirmtakas – taip pat mano sukurta viešųjų pirkimų programa, skirta biudžetinėms įstaigoms, viešųjų pirkimų išmanioji sistema VIPIS“, - pasakoja jis. Vadovas pastebi, kad pradžioje buvo sunku rasti gerą IT pasalaugų tiekėją kuris ne tik būtų kompetentingas, bet galėtų ir norėtų įgyvendinti projektą.

„Verslas-verslui tipo pirkimai yra sudėtingas dalykas su labai įvairiomis veikėjų elgsenomis, kurias visas reikia numatyti ir apdoroti daug informacijos, norint įdiegti logišką sistemos veikimą“, - pabrėžia pašnekovas.

REKLAMA

Sieks pritaikyti užsienyje

Pasak E. Vinčos, jų komandos sukurta platforma ne tik leidžia verslui efektyviai ieškoti partnerių, tačiau ir didina žinomumą už tą pačią kainą. Kol kas platforma veikia tik nuo gegužės pradžios, o prie sistemos yra prisijungę maždaug 6 tūkst. tiekėjų, kurie galėtų matyti užsakymus. Tiesa, paklaustas, ar sukurta pirkimų platforma gali būti pritaikyta užsienyje, pašnekovas neslėpė entuziazmo.

„Mūsų projektas ne tik turi galimybę veikti už Lietuvos ribų, bet ir siekį tapti tarptautine pirkimų verslui sistema. Jau šiandien mes turime anglišką svetainės versiją ir planuojame greitu laiku, teikti paslaugas Latvijoje bei Estijoje. Kitas artimiausias žingsnis – Lenkija ir Suomija, ir tolimesnis regioninis stiprėjimas bei plėtra likusioje Skandinavijoje“, - į priekį žiūri verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų