REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunoji lietuvių karta su savo išmaniaisiais įrenginiais nesiskiria ir naktį. „Labas“ atlikta apklausa parodė, kad didžioji jų dalis net ir atsigulę į lovą toliau naršo internete ar aktyviai susirašinėja su draugais, valandą negavę atsakymo į žinutę jau pradeda nerimauti, o telefoną naktį laiko ištiestos rankos atstumu, pranešė bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa atskleidė, kad maždaug pusė jaunuolių eina miegoti apie 22-23 val., o kita pusė – jau po vidurnakčio. Naktį jie išmaniojo telefono iš rankų nepaleidžia – net 40% šiuo paros metu dažniausiai susirašinėja su draugais SMS, „Facebook“ ar kitomis pokalbių programėlėmis. Antras pagal populiarumą užsiėmimas sutemus – filmų, serialų ir vaizdo klipų „Youtube“ peržiūra. Tai dažniausiai daro 25% apklaustųjų. Įdomu tai, kad naktinėjimo įpročiai keičiasi didėjant apklausos dalyvių amžiui – vyresni nei 23 metų jaunuoliai susirašinėjimą su draugais mieliau keičia į vaizdo klipų, filmų žiūrėjimą ar naujienų portalų skaitymą.

REKLAMA

Paklota lova ir galva ant pagalvės Lietuvos jaunuoliams nėra ženklas, kad jau metas miegoti. Net trečdalis, atsigulę į lovą, išsiunčia daugiau nei 50 žinučių. Tokia pati dalis, jau tarę labanakt, vis tiek dar išsiunčia 2-4 žinutes. Tai neturėtų stebinti, žinant, jog kas penktas negali užmigti, kol neatsako į visas gautas žinutes, o septintadalis apklaustųjų – kol negauna atsakymų į savo išsiųstas žinutes. Jei per valandą negauna atsakymo, daugiau nei trečdalis (36%) jau pradeda nerimauti, o kas penktam pakanka ir vienos tylos minutės.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai naktimis jaunuoliai ir jaunuolės čiulba apie meilę (20%), aptaria dienos aktualijas (20%) ar mezga naujas pažintis (10%). O naktimis labiausia žinučių laukia iš „Jo“ arba „Jos“ (60%).

Dauguma jaunuolių (64%), net ir nuėję miegoti ir užmerkę akis, telefoną laiko ištiestos rankos atstumu. Vos 5% apklaustųjų nakties metu palieka savo išmanųjį draugą kitame kambaryje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų