REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija ketina šviesti visuomenę apie mokesčių mokėjimą. Naujasis inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas teigia, kad jau rengiamas visuomenės ugdymo projektas.

Valstybinė mokesčių inspekcija ketina šviesti visuomenę apie mokesčių mokėjimą. Naujasis inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas teigia, kad jau rengiamas visuomenės ugdymo projektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirma pradėsime naują projektą - visuomenės ugdymo projektą, ties metmenimis jau dirbame - darbo grupė sudaryta (...) Tai yra plataus masto (švietimo programa - BNS), jis apims visas amžiaus grupes, sieksime išugdyti net ir pedagogus, kad būtų galima skleisti mokesčių mokėjimo svarbą ir mokyklinio ir ikimokyklinio“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė D.Bradauskas.

REKLAMA

Anot jo, projekto metu bus siekiama šviesti visą visuomenę, kodėl reikia mokėti mokesčius.

Pasak Investuotojų forumo vadovės, investuotojai pirmąjį šių metų ketvirtį kaip pagrindinę problemą iškėlė šešėlinę ekonomiką.

„Šešėlinės ekonomikos problema iškilo į pirmą vietą praeitam ketvirty. Visada dominavo darbo reguliavimas, bet galbūt iš premjero lūpų išgirdus, kad bus pateiktas naujo Darbo kodekso projektas, ši problema tapo mažiau aktuali“, - teigė Rūta Skyrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos nuomone, svarbu šviesti visuomenę apie šešėlinės ekonomikos žalą. Pasak R.Skyrienės, tai reikia daryti ir mokyklose, kad moksleiviai kuo anksčiau suprastų finansus.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, savivaldybė, siekdama prisidėti prie šešėlio mažinimo, skaidrina veiklą.

„Vilniaus savivaldybė pradeda didelę atvirų duomenų iniciatyvą, kad visi duomenys, išskyrus tuos, kurių negalima atskleisti dėl duomenų apsaugos, būtų vieši ir patalpinti apdorojimui tinkamais būdais“, - tikino meras.

Investuotojų forumo skaičiavimais, šešėlinė ekonomika vis dar gali sudaryti apie 25 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto. Pasak R.Skyrienės, maždaug tiek dirbančiųjų dirba ne visą darbo dieną, tad gali būti, jog iš tikro dalį atlyginimo jie gauna vokelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 kartą Lietuvoje skelbiama akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ yra Investuotojų forumo kasmet organizuojamas renginys, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į šešėlinės ekonomikos problemas.

„Visa Europe“ ir Linco universiteto (Austrija) mokslininkų tyrimas parodė, kad 2013 metais Baltijos šalių šešėlinės ekonomikos rodiklis buvo vienas didžiausių Europos Sąjungoje, o Lietuvoje jos dalis sudarė 28 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) - 0,5 procentinio punkto mažiau nei 2012 metais ir 1 punktu mažiau nei 2011-aisiais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų