REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau darbuotojų tą patį išmanųjį įrenginį naudojant ir darbui, ir laisvalaikiui, neišvengiamai kyla grėsmė jame esančiai konfidencialiai bendrovių informacijai. Šiai problemai spręsti „Omnitel“ pasiūlė bendrovės „FancyFon“ sprendimą verslui „FAMOC“, pritaikytą instaliuoti tiek internetiniame debesyje, tiek ir įmonės ar įstaigos serveryje, pranešė bendrovės atstovai. Pasak jų, tai itin aktualu su konfidencialia informacija dirbančioms bendrovėms bei institucijoms. Naujasis produktas taip pat pasižymi plačiu papildomų funkcijų spektru, jį palaiko daugelis išmaniųjų įrenginių.

REKLAMA
REKLAMA

2014 m. pabaigoje „Omnitel“ užsakymu SIC atliktas tyrimas atskleidė, kad net 73 % Lietuvos įmonių vadovų saugumą nurodo kaip labai svarbų ar svarbų telekomunikacijos paslaugų aspektą. Lietuviai itin dažnai tuos pačius išmaniuosius įrenginius naudoja ir darbui, ir asmeniniams poreikiams, tad verslo informacijos saugumas tampa dar aktualesnis.

REKLAMA

„Situacija išties paradoksali – viena vertus, įmonės kompiuteris, kuris dažniausiai lieka ir taip saugiose patalpose, yra apsaugotas net keletu slaptažodžių, šifruotu kietuoju disku, antivirusinėmis programomis ir kitais saugumo sprendimais. Tuo tarpu tiek darbo, tiek asmeninėms reikmėms naudojamas mobilusis telefonas, kartu su mumis keliaujantis į sporto klubą, kelionę ar miestą penktadienio vakarą, dažniausiai apskritai nėra apsaugotas“, – situaciją vertina „Omnitel“ Produktų valdymo skyriaus vadovas Andrius Kavaliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„FAMOC“ yra puikiai suderinamas su dar vasarį pristatytu „Samsung Knox“ darbo vietos saugumo sprendimu. Abu jie leidžia centralizuotai per atstumą konfigūruoti įrenginių VPN, elektroninį paštą, bevielį internetą ir aplikacijas, lanksčiai diegti skirtingus saugumo lygmenis atskiroms darbuotojų grupėms. Be to, „FAMOC“ išsiskiria statistikos ir raportavimo galimybėmis, nuotoliniu ekrano valdymu, pranešimais apie saugumo politikos pažeidimus, saugumo politikos galiojimu pagal vietovę arba datą ir kitais funkcionalumais. „FAMOC“ sprendimą palaiko „Android“, „iOS“, „Windows“ ir kitomis operacinėmis sistemomis valdomi išmanieji įrenginiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matome aiškų susidomėjimą tokiu produktu. Tai visų pirma stambios ir vidutinės bendrovės, savo veiklą grindžiančios duomenų konfidencialumu. Joms tiesiog būtina prisitaikyti prie naujų saugumo reikalavimų“, – priduria Andrius Kavaliauskas.

Naujasis verslo mobilumo sprendimas bus platinamas bendradarbiaujant su IT ir informacijos saugumo konsultacijų bendrove „VORAS Consulting“. Ji atliks ir konsultavimo, paslaugos diegimo kliento serveryje bei aptarnavimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų