REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanada, Čekija, Rusija ar JAV? Šį savaitgalį paaiškės, kuri iš šių šalių rinktinių taps pasaulio ledo ritulio čempione. Šeštadienį vyks pusfinalio mačai, o sekmadienį rungtynės dėl trečiosios vietos ir finalas. Visas lemiamas dvikovas rodys „Viasat Sport Baltic“.

REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje ietis sukryžiuos Kanados ir Čekijos bei Rusijos ir JAV rinktinės. Kanadiečiai ketvirtfinalyje 9:0 pažemino Baltarusijos ledo ritulininkus. Čekai permainingose ir atkakliose rungtynėse 5:3 nugalėjo suomius, kurie pernai pasaulio pirmenybėse laimėjo sidabrą. Aikštės šeimininkai atsirevanšavo varžovams už nesėkmę 0:3 praėjusio pasaulio čempionato pusfinalyje.

REKLAMA

Nugalėtojų titulą ginantys rusai ketvirtfinalyje nelengvai, 5:3, įveikė praėjusio čempionato bronzos medalių laimėtojus švedus. Šie rusų barjero neįveikė ir pernai, nusileido jiems pusfinalyje 1:3. Amerikiečiai vakar privertė pasiduoti šveicarus, 3:1.

Pirmajame etape pusfinalio dalyviai jau galynėjosi tarpusavyje. Kanados ekipa prieš čekus laimėjo 6:3, o JAV komanda rusus palaužė 4:2. Rusijos rinktinė sulaukė rimtos pagalbos. Ją papildė NHL žvaigždė „Washington Capitals“ klubo puolėjas Aleksandras Ovečkinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalio favoritais yra vadinami kanadiečiai ir rusai. Dauguma ledo ritulio specialistų aukso medalius prognozuoja labai galingai Kanados rinktinei. Ji vienintelė šiose pirmenybėse ne tik nepralaimėjo nė vieno mačo, bet grupės varžybose neprarado nė taško.

Kanadiečiai pasaulio čempionatuose triumfavo 24 kartus, čekai – šešis, rusai – penkis, amerikiečiai – vieną sykį.

Transliacijų tvarkaraštis: gegužės 16 d. 16.10 val. Čekija – Kanada (tiesiogiai), 21.10 val. Rusija – JAV (tiesiogiai), 17 d. 20.00 val. rungtynės dėl trečiosios vietos (vaizdo įrašas), 23.20 val. finalas (vaizdo įrašas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų