REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Petras Gražulis: jei Prezidentė tokia silpna ir pati negali išsijungti rusiškų kanalų, padėkime jai

Seimas deda apynasrį dezinformaciją skleidžiantiems kanalams

Seime svarstant Prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlomas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kurios padėtų lengviau užkirsti kelią draudžiamos informacijos skleidimui, „tvarkietis“ Petras Gražulis kaip reikiant įsismarkavo.

Seime svarstant Prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlomas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kurios padėtų lengviau užkirsti kelią draudžiamos informacijos skleidimui, „tvarkietis“ Petras Gražulis kaip reikiant įsismarkavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ragindamas balsuoti už šalies vadovės siūlomas įstatymo pataisas, kurios turėtų sudaryti sąlygas operatyviau reaguoti, kai transliuojama neskelbtina informacija, jis sakė:

REKLAMA

„Žiūrėdama tų televizijų patikės, kad tikrai Rusija yra ne okupantė, o tiesiog Ukrainos Donecko srities išvaduotoja. Todėl reikėtų padėti Prezidentei, kadangi ji gal nėra politiškai labai stabili, ją propaganda veikia, kad ji nepagalvotų, kad Rusijos veiksmai yra teisėti, todėl gal ir reikėtų priimti šitą įstatymą. Bet manau, mūsų tauta yra sąmoniga (…) Todėl nebalsuosiu prieš, bet sakau, jeigu Prezidentė yra tokia silpna ir pati negali išsijungti tų rusiškų kanalų, kurie veda kitokią propagandą, kad čia rusai ne okupuoja Ukrainos, tai padėkim mes jai, nes ji pati nesugeba išsijungti kanalų, kad ji neišsitrauktų komunistų partijos bilieto ir nepradėtų dėstyti marksizmo leninizmo“, – Seimo posėdžių salėje pareiškė P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jam oponuoti šokusi konservatorė Vilija Aleknaitė Abramikienė pareiškė, kad „Lietuva iš tiesų yra laisva šalis, ir mes ką tik tuo įsitikinome, nes žmonės gali nebaudžiami keletą minučių įžeidinėti šalies vadovę ir žino, kad jiems už tai nieko nebus“.

„Gerai, kad turime tokią laisvą valstybę, tačiau žiūrint į problemą rimtai reikėtų priminti, kad ne tik Lietuva, Baltijos ar Europos šalys, bet net JAV susiduria su tuo, ką vadiname informaciniu karu ir dezinformacija“, – sakė ji, pabrėžusi, kad informacija yra hibridinio karo dalis, ir ragindama pritartio šalies vadovės siūlomoms įstatymo pataisoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau ar šiais draudimais mes pasieksime tikslą? (…) Jei pasistatai „lėkštę“, visos programos prieinamos“, ir jokie apribojimai negalioja, diskusijose sakė socialdemokratė Birutė Vėsaitė, priminusi, kad vienos televizijos programos neseniai buvo uždraustos tik 6 mėnesiams, nes kitaip būtų pažeisti kiti įstatymai.

Nors kai kurie politikai abejojo, ar draudimai ir apribojimai pasieks tikslą, Seimas po svarstymo nutarė pritarti Prezidentės D. Grybauskaitės siūlomoms Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma tikslinti galiojantį visuomenės informavimo teisinį reguliavimą, pritaikant jį prie pasikeitusios geopolitinės situacijos ir tsustiprinant informacinės erdvės apsaugą nuo Lietuvos nacionalinio saugumo interesams kenkiančios informacijos. Taip pat siūloma suteikti daugiau pareigų ir atsakomybės Lietuvos radijo ir televizijos komisijai.

REKLAMA

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2015 m. spalio 1 d.

Kaip žinoma, šios pataisos atsirado ir dėl to, kad kai kurie Rusijos televizijos kanalai Lietuvos teritorijoje transliuoja neskelbtina, draudžiama informacija ir dezinformacija „prifarširuotas“, tautinę neapykantą kurstančios propagandos kupinas laidas, o apriboti jų transliacijas Lietuvos teritorijoje – palyginti ilgas ir sudėtingas procesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų