REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vogta garso, vaizdo ir navigacine technika internetu prekiavę asmenys iš neteisėtos ūkinės veiklos galėjo gauti daugiau nei 0,5 mln. eurų pajamų.

Vogta garso, vaizdo ir navigacine technika internetu prekiavę asmenys iš neteisėtos ūkinės veiklos galėjo gauti daugiau nei 0,5 mln. eurų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai aptiko šešėlinių prekeivių turimą technikos sandėlį. Jame kratų metu rasta ir paimta daugiau kaip 1 000 automobilių garso, vaizdo ir navigacinės technikos įrenginių.

REKLAMA

Vertinant aptiktos automobilinės technikos vertę juodojoje rinkoje, ji gali siekti daugiau nei 300 tūkstančių eurų. Taip pat kratų metu buvo rasti ir paimti lengvatinio apmokestinimo įmonių (offshore) dokumentai, kiti nusikalstamai veikai naudoti įrankiai ir priemonės.

Kaip pranešė FNTT, įtariama, kad neteisėtos prekybos organizatoriai įsigydavo Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse vogtą prabangiuose automobiliuose naudojamą vaizdo, garso ir navigacinę techniką ir ją, naudodamiesi sukurtomis internetinėmis parduotuvėmis ir internetinės prekybos sistema, parduodavo Lietuvos ir užsienio įmonėms ir fiziniams asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad įtariamieji buvo įrengę technikos remonto dirbtuves, kuriose vogta aparatūra buvo perprogramuojama. Siekdami nuslėpti nusikalstamą veiklą, įtariamieji sandorius įformindavo naudodami įvairių fizinių ir juridinių asmenų duomenimis, be to, valdė Didžiojoje Britanijoje bei Seišeliuose registruotas bendroves.

Užfiksuota, kad slėpdami gautas neteisėtas pajamas, įtariamieji veždavo Lietuvos piliečius į užsienio valstybes, kuriose jie bankuose atsidarydavo sąskaitas, registruodavo ar nupirkdavo bendroves. Taip pat, naudodamiesi šių asmenų turimomis sąskaitomis, įtariamieji išgrynindavo iš nusikalstamos veikos gautus pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galimiems vogtos technikos interneto prekeiviams pareikšti įtarimai dėl pinigų plovimo ir neteisėtos ūkinės veiklos. Laikinai apribotos įtariamųjų asmenų nuosavybės teisės į gyvenamuosius namus, parduotuvės patalpas, žemės sklypus, 5 automobilius, turimos bendrovės turtą ir banko sąskaitose esančias pinigines lėšas. Bendra laikinai apriboto turto vertė siekia per 350 tūkst. eurų.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą su teisinės pagalbos prašymais kreiptasi į Latvijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos teisėsaugos institucijas, todėl įtariamųjų ratas gali plėstis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų