REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant prasto pasirodymo, „Ferrari“ ekipai už 2014 metų sezoną buvo skirta didžiausia piniginė išmoka tarp visų čempionato dalyvių, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet pasibaigus F-1 sezonui, 65 proc. gauto pelno yra paskirstoma čempionato komandoms. Iš tų 65 proc., 50 proc. yra išskirtoma ekipoms pagal jų užimtas pozicijas čempionate. Likę 15 proc. – premijos – yra paskirstomi „Ferrari“, „Red Bull“, „Mercedes“, „McLaren“ ir „Williams“. Dėl specifinių premijų penkios čempionato komandos sutarė dar 2012 m. pradžioje.

REKLAMA

Už 2014 m. iškovotą ketvirtą vietą čempionate „Ferrari“ ekipai buvo skirti 67 milijonai JAV dolerių – 25 mln. mažiau nei čempionės titulą pelniusiai „Mercedes“. Tačiau italų ekipa gavo įspūdingą premiją – 97 milijonus. Taigi, bendroje sumoje „Ferrari“ ekipai už 2014 m. iš viso skirta 164 milijonai dolerių.

Pernai čempionate antrą vietą užėmusi „Red Bull“ komanda bendrai gavo 156 mln. Tuo tarpu varžovus truškinusi ir čempione tapusi „Mercedes“ pagal išmokų dydį liko trečia. Pastarajai skirti 126 milijonai.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi prizines vietas 2014 m. iškovojusi „McLaren“ savo biudžetą papildė 98 milijonais. Tuo tarpu daug geriau pasirodžiusi (9 prizinės vietos) ir čempionate trečią vietą iškovojusi „Williams“ turėjo pasitenkinti 83 mln.

Viena pozicija žemiau nei „McLaren“ sezoną užbaigusi „Force India“ sulaukė 38 mln. mažesnės išmokos nei britų ekipa.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų