REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Kariai (nuotr. BFL / I. Juodytės)

KAM paskelbė šauktinių sąrašą. Ar esate jame?

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus, kuriuose įtraukti 36 825 jaunuoliai. Sąrašai skelbiami adresu sauktiniai.kam.lt

56

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus, kuriuose įtraukti 36 825 jaunuoliai. Sąrašai skelbiami adresu sauktiniai.kam.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministerijos interneto svetainėje sauktiniai.kam.lt. skelbiamame sąraše taip pat įtrauktas daugiau kaip tūkstantis savanorių, todėl iš viso nurodomi 37 932 asmenų duomenys, BNS informavo ministerijos atstovai.

REKLAMA

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. šauktinių.

Sąrašuose skelbiami šauktinių vardo pirmoji raidė, pavardė gimimo metai bei teritorinis padalinys, kuriam šauktinis priskirtas. Sąrašai sugrupuoti pagal Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus regionus. Karo prievolininkai, oficialiai deklaravę išvykimą iš Lietuvos, pateko į Vilniaus regiono sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto svetainėje veikia ir paieškos sistema, leidžianti karo prievolininkams pasitikrinti, ar jie yra įtraukti į sąrašus.

„Laikomės balanso tarp saugumo ir viešumo ir skelbiame minimalius duomenis, kad jaunuoliai galėtų save identifikuoti ir kad šių duomenų atskleidimas nesukeltų jiems grėsmės,“ – pranešime spaudai teigė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Visiems atsitiktine atrankos sistema atrinktiems 36 825 karo prievolininkams trečiadienį pradedami siųsti šaukimo nurodymai. Siuntimas užtruks iki 20 darbo dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaukimo nurodymuose bus pateiktas atvykimo laikas, vieta ir reikalingi pristatyti dokumentai. Vėliau, patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti jų sveikatą.

Šaukimo pranešimo negavę, bet į šių metų sąrašą patekę asmenys raginami susisiekti su artimiausiu regioniniu Karo prievolės ir komplektavimo skyriumi ir patikslinti atvykimo vietą ir laiką.

Ministerija primena, kad išvykus į kitą valstybę nuolat ar laikinai, ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui, ne vėliau kaip per mėnesį nuo išvykimo informuoti karo prievolę administruojančią krašto apsaugos sistemos instituciją apie savo faktinę gyvenamąją vietą, darbo ar studijų vietą.

REKLAMA

Į sąrašus nepatekę vaikinai ir merginos nuo 18 iki 38 metų raginami ir toliau registruotis savanoriškai tarnybai, jie kaip ir iki šiol galės pasirinkti norimą tarnybos vietą ir gaus ketvirtadaliu didesnes finansines išmokas.

Pirmieji karo prievolininkai tarnybą pradės rugpjūčio 24 dieną Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

Prezidentės ir kariuomenės vado siūlymu Seimas šauktinius grąžino kovo mėnesį. Šis sprendimas grindžiamas Rusijos veiksmais Ukrainoje ir išaugusiu kariniu aktyvumu Baltijos jūros regione.

REKLAMA

Ką daryti, jei radote savo pavardę šauktinių sąraše?

Asmenys, radę save 2015 m. šaukimo sąraše, ir kuriems kyla daugiau klausimų dėl šaukimo eigos, prašomi kreiptis tiesiai į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, kuriems jie yra priskirti.

Visų regioninių Karo prievolės ir komplektavimo skyrių adresus ir kontaktus pateikiame prisegtame inforgrafike ir čia žemiau: Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-oji rinktinė: Alytaus regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Naujoji g. 2-320, tel. (8-315) 74 139 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Alytaus miesto bei rajono, Varėnos ir Druskininkų rajonų savivaldybėse). Marijampolės Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Vilkaviškio g. 2/ Kauno g. 3, tel. (8-343) 54 628, 53 581 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Marijampolės, Lazdijų, Vilkaviškio ir Kalvarijos rajonų savivaldybėse). Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė: Kauno regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Jonavos g. 64/ P. Kalpoko g. 93, tel. 8 706 74301, 8 706 74303, 8 706 74305, 8 706 74308 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Kauno miesto bei rajono, Prienų, Kaišiadorių, Jonavos, Kėdainių, Kazlų Rūdos ir Birštono rajonų savivaldybėse). Jurbarko Karo prievolės ir komplektavimo poskyris Vytauto Didžiojo g. 7-1, Jurbarkas, tel. 8 (447) 53471 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą už Jurbarko, Šakių ir Raseinių rajonų savivaldybėse). Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-oji rinktinė: Klaipėdos regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Vytauto g. 5, tel. (8-46) 412 611 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos, Skuodo, Plungės, Rietavo, Palangos ir Neringos savivaldybėse). Tauragės Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Vinco Kudirkos g. 9, tel. (8-446) 61 697 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Tauragės, Šilalės, Šilutės ir Pagėgių rajonų savivaldybėse). Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-oji rinktinė: Panevėžio regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Dembavos g. 30, Dembava Panevėžio r., tel. (8-45) 594 556, 594 532 ( atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Panevėžio miesto bei rajono, Pasvalio, Biržų, Kupiškio rajonų savivaldybėse). Utenos Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Maironio g. 9, tel. (8-389) 59 475 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Utenos, Rokiškio, Anykščių ir Zarasų rajonų savivaldybėse).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė: Šiaulių regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Dvaro g. 77, tel. (8-41) 524 682 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Šiaulių miesto bei rajono, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio ir Kelmės rajonų savivaldybėse). Telšių Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Karaliaus Mindaugo g. 1, tel. (8-444) 74 886 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Telšių, Akmenės ir Mažeikių rajonų savivaldybėse)

REKLAMA

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos 8-oji rinktinė: Vilniaus regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Mindaugo g. 26, tel. (8-5) 2103 702, 2103 720, 2103 773 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Vilniaus miesto bei rajono, Trakų, Elektrėnų, Šalčininkų ir Širvintų rajonų savivaldybėse). Molėtų Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Amatų g. 4, Molėtai. Tel.: 8 (383) 52 963; 8 (612) 96 193. (atsakingas už karo prievolės administravimą Ukmergės, Visagino, Ignalinos, Švenčionių ir Molėtų rajonų savivaldybėse).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų