REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje vykusiame pirmajame Lietuvos pašto regbio-7 čempionato ture triumfavo šalies čempionas Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia intriga atsirado jau pirmajame etape. Ištraukus burtus, 11 komandų buvo suskirstytos į keturias grupes. Du pagrindiniai favoritai – „Baltrex-Šiauliai“ ir Šiaulių „Vairo-Klevo 1“ klubai – pateko į tą pačią grupę, todėl vienam iš jų iškart teko atsisveikinti su galimybe kautis dėl prizinių vietų.

REKLAMA

Pergalę principinėse rungtynėse 17:5 iškovojo „Baltrex-Šiauliai“. Vairiečiams nepavyko atsirevanšuoti už šeštadienį patirtą nesėkmę Lietuvos regbio-15 čempionato rungtynėse 21:23.

Pusfinalyje nesunkiai įveikę „Klaipėdos kovo-Baltic Pallets“ komandą, „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai finale sulaukė Kauno „Ąžuolo-Tauro“ pasipriešinimo. Vis dėlto, antrus metus iš eilės pergales Lietuvoje skinantis „Baltrex-Šiaulių“ klubas iškovojo pergalę 24:12 ir įgijo geras galimybes apginti čempiono vardą. Trečioji vieta atiteko Šiaulių sporto vidurinės mokyklos komandai, ketvirtoji – „Klaipėdos kovo-Baltic-Pallets“ atstovams. „Vairas-Klevas 1“ nesunkiai užėmė penktąją poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu žiauriai laimingas. Šiuo metu esame labai stiprūs ir galingi. Mūsų įdirbis šiais metais pasiteisino, todėl esu dėkingas savo žaidėjams ir jų šeimoms už pasiaukojimą ir meilę regbiui. Žinoma, burtai buvo įdomūs ir jau grupėje nugalėjome „Vairą-Klevą“. Abi komandos dėl traumų žaidė ne stipriausių sudėčių, buvo nelengva žaisti kitą dieną po Šiaulių derbio regbio-15 čempionate. Mes abi dienas kovėmės kaip liūtai. Galiu pagirti kauniečius, kurie finale parodė charakterį ir rimtai priešinosi“, – mintimis dalinosi „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

Geriausiu turnyro žaidėju išrinktas Armandas Kalinauskas („Baltrex-Šiauliai“).

Antras „Lietuvos pašto“ regbio-7 čempionato turas rugpjūčio 16 dieną vyks Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų