REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiaulių bankas pasirašė sutartį dėl AB banko „Finasta“ ir AB finansų maklerio įmonės „Finasta“ 100 procentų akcijų įsigijimo.

 Šiaulių bankas pasirašė sutartį dėl AB banko „Finasta“ ir AB finansų maklerio įmonės „Finasta“ 100 procentų akcijų įsigijimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių bankas perka 100 procentų AB banko „Finasta“ akcijų iš pagrindinio akcininko – AB „Invalda INVL“ bei smulkiųjų akcininkų ir 100 procentų AB FMĮ „Finasta“ iš vienintelio akcininko – AB „Invalda INVL“.

REKLAMA

„Įsigyjame dvi žinomas Lietuvos finansų bendroves. Mūsų klientams galėsime pasiūlyti platesnį paslaugų spektrą, dar geresnes taupymo sąlygas, kompleksinius investavimo sprendimus, plėsime individualizuotas aukštos kokybės finansines paslaugas, taip pat matome perspektyvą augti ir teikdami paslaugas kapitalo rinkose. Be to, įgyvendinus šį sandorį ir po atsiskaitymo pardavėjui įsigijus Šiaulių banko akcijų, didės ir banko kapitalas“, – sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Siniaus, šis įsigijimas bus reikšmingas žingsnis, įgyvendinant banko strategiją, ir turėtų būti palankiai įvertintas esamų ir potencialių banko klientų bei akcininkų.

„Invaldos INVL“ prezidento Dariaus Šulnio teigimu, sandoris dėl „Finastos“ bankinės veiklos integravimo į Šiaulių banką sudaromas, nes „Invaldos INVL“ grupė koncentruojasi į pagrindinę turto valdymo veiklą.

„Labai vertiname Šiaulių banko gebėjimą tvariai augti ir tobulėti. Tikime, kad sėkmingai įgyvendinama banko strategija – būti arčiausiai didžiosios dalies Lietuvos klientų – smulkiųjų ir vidutinių įmonių bei fizinių asmenų - ir siūlyti jiems plačiausią produktų spektrą – didina banko konkurencingumą ir vertę“, - sakė D. Šulnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galutinė sandorio kaina bus apskaičiuota pagal sutartyje užfiksuotą formulę sandorio užbaigimo metu, gavus visus reikiamus leidimus, vadovaujantis banko „Finasta“ ir FMĮ „Finasta“ finansinėmis ataskaitomis. Preliminari sandorio vertė – 6,7 mln. eurų, tačiau ji gali kisti sandorio užbaigimo metu, kai bus skaičiuojama galutinė mokėtina suma.

Atsiskaitymas pagal sandorį bus vykdomas, Šiaulių bankui leidžiant naują akcijų emisiją. Planuojama, kad naujos Šiaulių banko akcijų emisijos kaina – 0,29 euro už akciją.

Šiaulių banko pasitelkta bendrovė „KPMG Baltics“ pateikė nepriklausomą išvadą, jog įgyvendinant sandorį pagal sutartyje nustatytą formulę ir už įsigyjamas bendroves apmokant išleista akcijų emisija, aukščiau nurodyta emisijos kaina ir sandorio kaina finansiniu atžvilgiu yra teisinga Šiaulių banko akcininkams.

REKLAMA

Perkamų įmonių kontrolę Šiaulių bankas įgis sandorio užbaigimo dieną, kuri priklausys nuo priežiūros, kitų institucijų leidimų gavimo ir Šiaulių banko akcininkų sprendimo išleisti naują akcijų emisiją. Šios sutarties pagrindu minėtų bendrovių įsigijimo sandorį planuojama baigti trečiąjį šių metų ketvirtį.

Šiaulių bankas jau atliko teisinį ir mokestinį bendrovių patikrinimą. Bankas jau yra gavęs Potencialių dalyvių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo komisijos patvirtinimą, jog sandorio sudarymui neprieštaraujama. Dar laukiama leidimų iš Lietuvos banko ir Konkurencijos tarybos.

Abiejų bendrovių – Šiaulių banko ir „Invalda INVL“ – akcijos kotiruojamos NASDAQ Vilnius biržoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų