REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Atėnuose tvyrojo kanapių kvapas (nuotr. SCANPIX)

Vytautas Dovydaitis

21

Vytautas Dovydaitis

REKLAMA

Atėnuose tvyrojo tikras kanapių kvapas. Prie šalies parlamento susirinko šimtai kanapių mėgėjų ir prašė naujos valdžios legalizuoti kanapių rūkymą ir auginimą. Pasak protestuotojų – tai net padėtų šaliai spręsti finansines problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Graikijos valdžiai dar daugiau reikalavimų. Su Europos reikalavimais taupyti šalis iki šiol nesusitvarko, o čia dar ir šimtai apsirūkiusių graikų prie parlamento susirinko reikalauti legalizuoti kanapių rūkymą ir auginimą.

REKLAMA

„Mes norime dekriminalizuoti kanapių vartojimą ir auginimą. Tikime, kad 21-ame amžiuje, turėdami tiek mokslinės informacijos, mes galime teigti, kad kanapės ne tik nekenksmingos, bet ir naudingos“, - sakė akcijos dalyvis.

Kanapių mėgėjai tikisi, kad būtent nauja valdžia pagaliau pakeis įstatymus, draudžiančius šio narkotinio augalo vartojimą.

„Mes norime sulaužyti visus tabu dėl narkotikų vartojimo. Dabar pats laikas būti radikalesniems, valdžia daug pažangesnė nei iki šiol, ir manome, bus padaryti sprendimai, kurie jau taikomi kitur Europoje“, - teigė protestuotojas.

Pasak protestuotojų – kanapių legalizavimas dar ir padėtų Graikijai pasipildyti kiaurą biudžetą: legalizavus ir apmokestinus produktą, būtų surenkami nemaži pinigai ir kuriamos darbo vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų