REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Formulės-1“ pilotai iš Azijos persikėlė į Europą. Šį savaitgalį Barselonoje įvyks penktasis čempionato etapas – Ispanijos „Grand Prix“. Treniruotes, kvalifikaciją ir lenktynes tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis etapas turėtų būti labai intriguojantis. „Ferrari“ komanda pasiryžusi mesti rimtą iššūkį „Mercedes“ lenktynininams. „Ferrari“ vadovas Maurizio Arrivabene teigė, kad Ispanijos GP etapui ekipa parengė iš esmės naują SF15 T bolido versiją.

REKLAMA

„Mes tikime, kad mūsų specialistų darbas leis mums pasiekti aukštų tikslų. Esame ypač motyvuoti prieš etapą Barselonoje. Mes įgyvendiname agresyvų savo bolido modernizacijos planą. Mūsų mašina, kurią pamatysite penktadienio treniruotėse, net 70 procentų skirsis nuo tos, kurią mes naudojome pirmuose keturiuose etapuose.

Tai bus visai nauja SF15 T versija, nesikeis tik bolido nosis. Tikimės realaus jo pagreitėjimo, esame įsitikinę, kad padarėme didelę pažangą. Aišku, mes dar nežinome, ar su nauju bolidu pajėgsime įveikti „Mercedes“, nes varžovai juk irgi nestovi vietoje. Norime jiems gerokai pasunkinti gyvenimą“, – kalbėjo M. Arrivabene.

REKLAMA
REKLAMA

Bendroje pilotų įskaitoje pirmauja „Mercedes“ narys britas Lewisas Hamiltonas. Jo kraityje – 93 taškai. Antroje vietoje – jo komandos draugas vokietis Nico Rosbergas (66 taškai). Šiam lenktynininkui ant kulnų lipa „Ferrrari“ atstovas vokietis Sebastianas Vettelis (65). Komandų rikiuotėje pirma žengia „Mercedes“ ekipa (159 taškai). Antroje pozicijoje – „Ferrari“ (107), trečioje – „Williams“.

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį Barselonoje nelis, bus 23–26 laipsniai šilumos. Penktadienį laukiama stiproko vėjo. Šeštadienį yra tik 10 proc. tikimybė, jog trumpai palis.

Transliacijų tvarkaraštis:

gegužės 8 d. 10.55 val. pirma treniruotė, 14.55 val. antra treniruotė,

gegužės 9 d. 14.55 val. trečia treniruotė, 17.55 val. kvalifikacija,

gegužės 10 d. 14.50 val. lenktynės.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų