REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgdamas į reikšmingus pokyčius BAB „Snoro“ valdomų antrinių įmonių struktūroje, banko bankroto administratorius pertvarkė įmonių grupės struktūrą ir numatė tolesnius veiksmus.

Atsižvelgdamas į reikšmingus pokyčius BAB „Snoro“ valdomų antrinių įmonių struktūroje, banko bankroto administratorius pertvarkė įmonių grupės struktūrą ir numatė tolesnius veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė turto valdymo įmonė AB „Finasta Holdings“ nuo šiol vadinsis UAB „Snoro įmonių grupė“. Investicijų bendrovei „Invalda LT“ pardavus „Finastos“ banką, finansų maklerio įmonę ir pensijų fondų bei investicijų fondų valdymo bendroves, „Snoro įmonių grupei“ liko pastato sostinės Maironio gatvėje administravimo paslaugas teikianti AB „Finasta Corporate Finance“ (nuo šiol vadinsis UAB „Snoro turtas“), Rusijoje veikusios bendrovės ZAO „Finasta“ ir FDI RU bei Kinijoje veikusi „China Window Capital Ltd.“, kuri, savo ruožtu, buvo 67 proc. Honkonge registruotos bendrovės „Finasta Direct Investments“ savininkė.

REKLAMA

Rusijoje veikusioms bendrovėms iškeltos bankroto bylos, Kinijos įmonė buvo likviduota ir už jos turtą bankroto administratorius praėjusią savaitę jau gavo 760 tūkst. eurų. Honkonge registruotos įmonės statusas ir likimas iki šiol nėra aiškus.

Grupėje dar veikia kelias sunkioje būklėje esančias bendroves bei reikalavimo teises valdanti „Snoras Distressed Assets“ ir pagrindinę banko būstinę valdanti UAB „Snoro valda“. Nekilnojamojo turto objektus valdžiusiai bendrovei „Snoras Development“ iškelta bankroto byla, o „Snoro“ paramos fondas šiuo metu yra neveikiantis ir bus likviduojamas. „Snoras“ valdo ir vieną nekilnojamojo turto projektus plėtojusią bendrovę Estijoje – „Real Estate Investment Management“.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarajai šiuo metu priklauso vienas nekilnojamojo turto objektas. Dar du pastatus Estijoje valdo pats bankas, vienas pastatas bus parduodamas artimiausiu metu, kito turto pardavimui rengiamasi.

„Nepaisant to, kad pardavus svarbiausius „Finastos“ aktyvus antrinių įmonių grupė gerokai susitraukė, o likusios įmonės yra gerokai apšlubusios, struktūrą privalu sutvarkyti, o bendroves – likviduoti arba parduoti.

Suprantama, kad šie procesai kiek užtruks, tačiau nėra jokio pagrindo tokią struktūrą valdyti ir išlaikyti, todėl mūsų tikslas yra veikti taip, kad „Snoro“ antrinių įmonių struktūra virstų kreditoriams skirtais pinigais“, – sakė „Snoro“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų