REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Siekiame pigaus populiarumo“, - neslėpia vieno drąsiausių ir ambicingiausių pastarųjų metų TV projekto - aštrių pokalbių laidos „Nuo A iki Z...“ - kūrėjai.

„Siekiame pigaus populiarumo“, - neslėpia vieno drąsiausių ir ambicingiausių pastarųjų metų TV projekto - aštrių pokalbių laidos „Nuo A iki Z...“ - kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų širdis jie nusiteikę pavergti atsisakę brangių dekoracijų, studiją išmainę į gatvę, o vietoj brangiai apmokamų žvaigždučių į pirmąją laidą pasikvietę miesto legendą. Naujosios laidos vedėjas – kol kas didelių honorarų neprašantis, vienas iškiliausių jaunosios kartos intelektualų, Nacionalinės viktorinos rengėjas ir protų mūšių senbuvis dr. Andrius Zimaitis.

REKLAMA

„Dažnai pigus populiarumas yra pristatomas kaip kažkoks blogas dalykas. Tačiau, gerbiamieji, kam mokėti daugiau? Kurių galų išleisti tūkstančius už žurnalų viršelius bei banalius straipsnius, kai galima laidą su šlakeliu fantazijos sukurti už kelis šimtus eurų“, - sako dr. Andrius Zimaitis.

Anot jo, pirmosios laidos herojumi tapo žmogus, kurį pažįsta kiekvienas vilnietis. Jis yra didesnis miesto simbolis, nei Gedimino kalnas, televizijos bokštas ar Valdovų rūmai kartu sudėjus. Tai yra Urniežius Stasys Antano (U.S.A), arba geriau žinomas kaip Kunigaikštis Vildaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje „Nuo A iki Z...“ laidoje paaiškės, kiek kunigaikštis numušė NATO naikintuvų, ką jis mano apie kandenciją baigusį Vilniaus merą ir ar sutikęs gatvėje jis paspaustų ranką Vytautui Landsbergiui.

Tarp pirmųjų išvydusių analogų Lietuvos TV padangėje neturinčią laidą buvo komikas, „Humoro klubo“ idėjinis lyderis Paulius Ambrazevičius, „Siemens Arenos“ direktorius Juras Vėželis, grupių „Sportas“ ir „The Roop“ gitaristas Mantas „Miglius“ Banišauskas, aktorius Jonas Braškys ir kiti.

Dr. Andriaus Zimaičio teigimu, antroji pigaus populiarumo siekiančios laidos serija dienos šviesą išvys tuomet, kada diena bus ilgiausia – per Jonines.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man yra problema... Aš turiu pasą, bet čia yra klausimas labai rimtas, - laidoje „Nuo A iki Z“ sulaukęs klausimo apie Ameriką, savo pasakojimą pradėjo Kunigaikštis Vildaugas. - Pažiūrėkite, kas yra parašyta pase - Urniežius Stasys Antano - USA. Iš kur žinote? Gal jūs ir Vladimirą Visockį pažinojote?“

„Kiek tau metų? Šešiolika? Man tai šešiolika, - pokalbį su laidos vedėju tęsė Kunigaikštis. - Aš labai abejoju, ar yra Rojus, ar yra Pragaras. Turiu įtarimą, kad Dievas yra lietuvis, o ne lenkas. Europa yra labai siaura, ji turi problemų su angelais. Europoje jie yra balti, o Vilniuje – juodi. Šalia mano balkono tupi du“.

REKLAMA

Kunigaikštis taip pat pasakojo, kad skambinti pianinu jį išmokė garsusis Mstislavas Rostropovičius. „Jis mane išmokė atskirti juodus klavišus nuo baltų, teigė Kunigaikštis. - Mikalojus Konstantinas Čiurlionis nepažino spalvų, visi dailininkai jo paveikslus vertina nuliu. Jis visiškai nemokėjo tapyti“.

Kaip ir pridera Kunigaikščiui, pašnekovas priminė, kad jam yra prisisapnavęs geležinis vilkas. „Taip, kaip Gediminui... Maskvoje vyko olimpinės žaidynės 1980-aisiais metais. Amerika tada neatvažiavo. Ką mes, Romo Kalantos bendražygiai, padarėme? Kai jis deginosi, aš buvau septintokas. Man viskas ten baigėsi durnai: sukilime aš net nepasiekiau Laisvės alėjos, nes buvau išprievartautas prie cerkvės... Ne moraline prasme, o buvau paguldytas ant asfalto ir moteris su dideliais papais mane paklausė „Į sukilimą?“, pasakiau „Taip“. Tai ji mane nusivedė už kampo ir paguldė ant asfalto“.

Kiek pakalbėjęs apie Dievą, matriarchatą ir patriarchatą, Kunigaikštis prisiminė istorija, kai buvo „įtaisytas numušinėti NATO naikintuvų Leningrade“.

 

Pilną interviu su Kunigaikščiu Vilgaudu siūlome žiūrėti vaizdo reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų