REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicija apie Vyriausybės ataskaitą Seime: dirbdami lėtai, nepadarėte grubių klaidų

Premjerui – ir komplimentai, ir įspėjimai apie interpeliacijas ministrams

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Seime pristatė Vyriausybės veiklos 2014 metais ataskaitą. Po to vykusioje diskusijoje premjerui ir ministrams buvo pateikta nemažai klausimų.

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Seime pristatė Vyriausybės veiklos 2014 metais ataskaitą. Po to vykusioje diskusijoje premjerui ir ministrams buvo pateikta nemažai klausimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip visuomet nepraleisdamas progos priminti, kad Vyriausybė „lėtai dirbdami nepadarėte grubių klaidų“, opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigė, kad pradėjęs veikti Suskystintųjų dujų terminalas, euro įvedimas – tęstiniai darbai, o naujų idėjų stinga.

REKLAMA

„Praeitais metais lėtai dirbdami nepadarėte grubių klaidų, todėl ekonomikos augimas liko pakankamai didelis. (…) Nematome naujų idėjų, dėl to matome stagnacijos pavojų“, – sakė A. Kubilius.

Neliko skolingas ir A. Butkevičius. „Nenoriu prisiminimais gyvent, kaip norėjot padaryt“, – atrėžė jis. „Aš įvardinau – gyvenamųjų namų renovacija kvartalinė prasideda, Vokietijos kompanijos dalyvauja. Viešieji pastatai, gatvių apšvietimas (…) Bendraudamas su profsąjungomis išgirdau „Kodėl (taip ilgai) nebuvo liečiamas Darbo kodeksas?“ Šita vyriausybė ryžosi šiam žingsniui“, – vardijo premjeras. Jis pridūrė, kad „jei ne šios vyriausybės ryžtingas elgesys“ strateginiai energetikos projektai, tarp jų ir SGD, gerokai strigtų, o „mūsų planuose jau yra kitos saugyklos“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau A. Kubiliaus toks atsakymas netenkino. „Turime konstatuoti, kad jūs pats negalite įvardinti naujų darbų“, – sakė jis. Cituodamas žiniasklaidą opozicijos lyderis klausė, kaip premjeras vertina kai kuriuos ministrus, kurie esą „nesugeba sugeneruoti naujų“. Jis pridūrė, kad jau ,,reikia interpeliuoti ministrą K. Trečioką“.

„Šitie ministrai arba jų kompetencija yra aukšta… (…) Jie nėra tie žmonės, kurie liptų ant bačkos. Šitie ministrai yra atsakingi ir aš žinau jų nuveiktus darbus“, – atsakė A. Butkevičius, pabrėžęs, kad nebūtina garsiai rėkti, kad būtum pastebėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų lyderis Eligijus Masiulis ataskaitoje pasigedo paaiškinimo, kodėl išaugo valstybės tarnautojų skaičius, nors buvo planuojama mažinti valstybės valdymo išlaidas.

Atsakydamas premjeras teigė neturintis informacijos, kad ministerijose augo darbuotojų skaičius: „Tokios informacijos neturiu, nebent savivaldybėse kažkas galėtų būt. (…) Ministrams aiškiai pasakyta, kad jokių papildomų etatų nebus įvesta, nebent atsirastų papildomos funkcijos“.

Parlamentaras Povilas Gylys, pradėjęs nuo komplimento, kad vyriausybė dirba „pakankamai stabiliai“, klausė: „Ar strateguojat jūs nors kokį biudžetinių pajamų nuo BVP didinimą? Kaip bus su progresiniais mokesčiais?“ jam atsakydamas finansų ministras Rimantas Šadžius teigė, kad darbo jėgos apmokestinimą reikėtų mažinti mokesčių sąskaitą: „matome rezervą gerinant PVM surinkimą“, – sakė jis. Ministras taip pat pabrėžė, kad ateityje planuojama didinti perskirstomą BVP dalį.

Dabar Vyriausybės ataskaitą svarstys Seimo komitetai, o birželio 2 dieną dėl jos bus diskutuojama plenariniame posėdyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų