REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau nuo rugsėjo mėnesio TV3 televizijos eteryje – didysis muzikos projektas „X Faktorius“. Viena iš jo teisėjų – populiariausia Lietuvoje dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Mergina, kurios dainos žavi minias, su projekto gerbėjais dalinasi savo sėkmės istorija ir duoda patarimų kaip išgarsėti.

Jau nuo rugsėjo mėnesio TV3 televizijos eteryje – didysis muzikos projektas „X Faktorius“. Viena iš jo teisėjų – populiariausia Lietuvoje dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Mergina, kurios dainos žavi minias, su projekto gerbėjais dalinasi savo sėkmės istorija ir duoda patarimų kaip išgarsėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkės kelias į muzikos Olimpą buvo grįstas darbu ir meile muzikai. „Jei kas nors tikisi iš manęs stulbinančios sėkmės istorijos, tokios tikrai nėra. Viskas įvyko natūraliai – žmonės norėjo šviežios, kitokios muzikos, o mes kaip tik tokią ir kūrėme. Jos niekas dar nebuvo girdėjęs, o tada išgirdo“, – sako „X Faktoriaus“ teisėja.

REKLAMA

Fortepijono pamokos ir meilė džiazui

J. Arlauskaitę muzika lydi nuo vaikystės. Paskatinta močiutės, tuomet buvusi šešerių, būsima Lietuvos muzikos žvaigždė ėmė lankyti muzikos mokyklą. Pradėjusi skambinti fortepijonu, Justė turėjo kovoti su nenoru mokytis. „Kai aš mokiausi, kiti vaikai lakstydavo kieme. Tačiau niekada neturėjau minties mesti muziką. Kiekvienais metais meilė jai tik stiprėjo“, – tikina pašnekovė.

Būdama dvylikos Justė išgirdo džiazo muziką. Mergina suprato – dainavimas yra jos pašaukimas. Ji ėmė lankyti vokalo pamokas, dalyvauti džiazo konkursuose, skinti prizus. Dainavimas tapo svarbiausiu dalyku jos gyvenime, o muzikos instrumentas liko antrame plane. Justė prisipažįsta vėliau susigėdusi, kad apleido fortepijoną. Juk būdama vos ketverių per du mėnesius išėjo dviejų akademijos kursų programą ir muzikos mokyklą baigė dešimtukais.

REKLAMA
REKLAMA

„Maniau, kad niekas nesupras mano noro dainuoti. Dėl to labai daug dirbau, dėl muzikos net bėgdavau iš mokyklos. Klausydavau muzikos įrašų, mokydavausi pati. Tai tikrai nėra pavyzdys – į pamokas reikia eiti. Gerai, kad muzika per daug nepakenkė mokslams, mokykloje man sekėsi puikiai“, – džiaugiasi „X Faktoriaus“ teisėja.

Kelias į profesionalios muzikos sceną

Po sėkmingo pasirodymo viename džiazo konkursų, J. Arlauskaitė sulaukė kvietimo dainuoti grupėje „Pieno lazeriai“. Šį biografinį faktą Justė vadina kelio į profesionalios muzikos sceną pradžia. Trejus metus dainavusi populiarumo sulaukusioje grupėje, Jazzu tobulėjo, pratinosi prie scenos, tačiau vis tiek nesijautė esanti savo vietoje, kažko vis trūko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartą teko dainuoti su grupe „Inculto“, tai susipažinau su Leonu Somovu. Vienas kitam tapome svarbiausiu atradimu. Nors esame labai skirtingi, mūsų draugystė virto labai gražia muzika“, – dešimtmetį trunkančios pažinties istorijos pradžią prisiminė Jazzu.

Nusivylė studijomis Londone

Baigusi Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją, J. Arlauskaitė jau žinojo, kad toliau gilinsis į džiazo vokalo studijas. Paskatinta savo mokytojų, mergina nusprendė studijuoti Londone. Tiesa, mokslų kokybė ją nuvylė.

„Lietuvoje labai aukštas muzikinis lygis, tinkama sistema. Kartais per griežtai ir per daug reikalaujama, tačiau darbas duoda labai gerų vaisių. Universitete aš neturėjau ką veikti. Daugiau naudos gaudavau iš grupiokų, iš aplinkos, nei iš mokslų. Londone artisto profesija yra labai gerbiama, vertinama. Vakarais eidavome į džiazo sesijas, kultūrinius renginius. Tai padėjo man susiformuoti, atrasti savo stilių, įgyti norą būti tokiai, kokia esu šiandien“, – pasakojo „X Faktoriaus“ teisėja.

REKLAMA

Londone J. Arlauskaitė praleido šešerius metus. Į Lietuvą grįždavo tik koncertuoti ir aplankyti šeimos. Kartą grįžusi padainuoti dideliame koncerte, sulaukė tiek daug pasiūlymų, kad teko gimtinėje pabūti ilgiau: „Žiūriu, kad praėjo jau metai, o tada ir antri. Niekada nesigailėjau sprendimo grįžti gyventi Lietuvoje. Londonas netapo mano miestu. Be to, pasirašiau kontraktą su švedų kompanija, pradėjau dažniau lankytis ten.“

Abejonės ir žmonių susidomėjimas

Pirmoji Jazzu ir Leono Somovo įrašyta daina – „Parduodu tau savo muziką“. Draugai, išgirdę šį kūrinį, neabejojo – tai būsimas hitas, ir ragino siųsti į radijo stotis. Tačiau J. Arlauskaitė dvejojo – viskas vyko taip greitai, kankino apmastymai, ar daina patiks žmonėms, kas bus toliau.

REKLAMA

„Kai pradedi ką nors daryti, negalvoji apie galutinį tikslą, pinigus nei pasaulio užkariavimą. Niekada neturiu plano ateičiai, esu spontaniška ir nuoširdi. Žmonių susidomėjimas ir išgąsdino, ir pastūmėjo judėti į priekį“, – atvira Jazzu.

Per keletą metų koncertus naktiniuose klubuose pakeitė pasirodymai didesnėse salėse. J. Arlauskaitė-Jazzu ir L. Somovas užkariavo daugybę muzikos mylėtojų širdžių. Šiuo metu duetas yra bene geriausiai apmokama Lietuvos grupė, į koncertus bilietai išperkami per keletą dienų.

Patarimai norintiems išgarsėti

J. Arlauskaitė neslepia – prieš sutikdama tapti „X Faktoriaus“ teisėja ji svarstė, kol galiausiai, apgalvojusi visus pliusus ir minusus, suprato, kad svarbiausia – išlikti savimi. Vadovautis šiuo principu ji siūlo ir projekto dalyviams. Ji įsitikinusi: jei liksi savimi, niekas karūnos tau negalės nuimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„X Faktorius“ vyksta visame pasaulyje. Jis atveria labai dideles galimybes. Jei esi geras – akimirksniu užkariauji pasaulį. Šio tramplino nereikėtų tapatinti tik su popsu, televizija yra įvairi. Niekas nebandys tavęs pakeisti. Atvirkščiai – bandys įžvelgti talentą ir atverti galimybes skleistis tavo asmenybei, įvairiapusiškumui, augti ir tobulėti. „X Faktoriuje“ dirba labai gera komanda, ji tikrai galės duoti dalyviams daug patarimų. Išmoksime stovėti prieš minią, valdyti emocijas, ieškoti savęs, mokėti priimti kritiką. Dalyvauti tokiame šou yra Dievo dovana, tad kodėl reikėtų jos atsisakyti? – kalba J. Arlauskaitė.

REKLAMA

Tiems, kurie nedrįsta parodyti talento ir abejoja sėkme, J. Arlauskaitė turi ką pasakyti. „Abejoti savimi yra labai sveikas dalykas. Kai abejoti savimi nustoji, pradedi nesistengti ir netobulėji. Jei profesionalai sako, kad tu gražiai dainuoji ir tinki scenai, tačiau savimi nepasitiki, tikėk jais. Gal tu esi ne tik Lietuvos, bet ir Europos būsima žvaigždė?“ – dalyvauti muzikiniame projekte „X Faktorius“ ragina Jazzu.

Visame pasaulyje žinomas muzikinis projektas „X Faktorius“ laukia Tavęs! Parodyk savo talentą ir pasiimk 15 000 eurų. Pildyk projekto dalyvio anketą: http://tv.tv3.lt/dalyvauk/x-faktorius. Atvyk į „X Faktoriaus“ atvirų durų dienas Kauno „Akropolyje“ jau šį šeštadienį, gegužės 9 d., 12.00 val. arba Vilniaus „Akropolyje“ – sekmadienį, gegužės 10 d., 12.00 val.

Bilietus į projekto „X Faktorius“ atrankų filmavimus galite įsigyti paspaudę čia: http://goo.gl/zKjvKZ. X Faktorius“ – tiesiausias kelias į šlovę!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų